| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() adasko_21 Opel Astra III NDM | 2007-11-23 22:32:34 |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2007-11-23 23:04:24 Albo mówisz, że nie wiadomo kto, jak nie widać twarzy i nie ma pkt. |
Jabuszko Laguna Warszawa Bródno | 2007-11-23 23:16:19
mieszkam obok ograniczenie jest do 80 ale zamontowali ostatnio jakas kamerke ustawiona jest w strone bielan jadax z marek przed wiaduktem na głębockiej ale fotoradar to to nie jest : |
kobar Klubowy Weteran Ford Mondeo Warszawa-Bemowo | 2007-11-24 01:20:30 Tak jakoś w połowie września wracałem katowiczanką z Rawy do Wawy. Jechałem z córką i dyskutowaliśmy na temat wykończenia jej mieszkania, to znaczy nie wypatrywałem czy gdześ suszą. Wjeżdżając do Babska miałem na zegarze jakieś 80 - 90. Pech wyskoczył miś z lizaczkiem i mnie zatrzymał. Pokazał mi suszarę a na niej wynik 112km/h . Mówię to niemożliwe a on na to, że mierzyli mnie 48s. Na to ja powiedziałem, że jeżeli bym tak jechał to 48 sekund temu byłem oddalony jakieś 1,5 km, a ukształtowanie terenu sprawia, że auto jest widoczne dla oczu i radaru tylko jakieś 300m. Usłyszałem tylko jedź pan i zanim wszedłem do auta to już zatrzymali następnego kierowcę nie dotykając nawet radaru. Panowie policjanci chyba wyłudzali od nieświadomych kierowców kasę tak jak ci co mieli na dmuchawce zawsze 0,3 promila.
Kobar |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2007-11-24 07:17:34
A na jakiej podstawie? Chociaż z tego co mówią, to jak nie ma rozpoznawalnej twarzy to taka fotka wędruje do windowsowego kosza zanim jeszcze zostanie nr rej. sprawdzony. |
Cameel Ford Mondeo MK2 kombi Warszawa Ursynów | 2007-11-24 10:11:36
Tak samo jest na Ursynowie, może się mylę, ale to chyba ulica Pileckiego (między Puławską a centrum Onkologii). Tam był bardzo niebezpieczne przejście dla pieszych (droga 3 pasy i zebra bez świateł). Po ostatnim śmiertelnym wypadku zrobili ograniczenie do 40 i co jakiś czas pojawiali się z przenośnym fotowpłatomatem. Teraz zrobili sygnalizację świetlną i jest dużo bezpieczniej. Dawno też nie było fotoradaru, ale niedawno pojawiły się tablice niebieskie "fotoradar". Tam nic nie ma a ludzie nadal jeżdżą czasem z prędkością trzycyfrową. Po co w takim razie te tablice? |
qbaj pro cee'd 1.6 CVVT warszawa | 2007-11-24 14:22:00 na wjezdzie na gdanski od strony zoliborza tez ustawili taka tabliczke..moim zdaniem to informacja ze w tym miejscu mozna sie spodziewac stojacego radiowozu z fotoradarem..ostatnio w wawie jak staja z fotoradarami to paredziesiat metrow wczesniej ustawiaja tabliczke o tym informujaca..oczywiscie wtedy juz jest za pozno..ale stawiaja |
YeLonkoskY Klubowy Weteran Ford Focus / Opel As ... Warszawa | 2007-11-24 14:51:46
Niedawno mijałem miśki ze strażą wiejską rozstawiające się z czymś takim na gen. Maczka - przy przystanku w stronę Powstańców Śląskich w przerwie ekranów dźwiękochłonnych. Tabliczka rzeczywiście była 50m wcześniej Miejsce wybrali sobie idealne, średnia w tamtym miejscu to jakieś 90. |
Kula69 Klubowy Weteran BMW 530d Warszawa Ursynów | 2007-11-24 14:59:25
Koledze z pracy błysło tam przy 170
Teraz czeka na polecony |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2007-11-25 07:28:46
Buehehehehe dobry
Idealna fota do oprawienia |
-JACO- Klubowy Weteran Megane RS250 Cup Warszawa | 2007-12-03 06:44:38 Podobną niebieską tablicę ustawili na Powsińskiej.
UWAGA, strażnicy wiejscy mają nową "tajną" broń. Widziałem na w/w Powsińskiej białego Peugeota Partnera, który stał sobie na poboczu frontem do kierunku ruchu. Na zderzaku ma czarny radar (wielkości reflektora halogenowego) odchylony lekko w kierunku jezdni. Z daleka wygląda to na zaparkowanego przy drodze, cywilnego Puga. Oczywiście po drugiej stronie jezdni stał klasyczny fotoradar. W ten sposób strażnicy wiejscy zgarniali podwójna pulę albo i potrójną, bo kierowcy uspokojeni radarem na statywie po drugiej stronie ulicy przyciskali dziarsko nie bacząc na w/w Partnera. |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2007-12-03 07:14:00 Wbudowany Ramer
Skuteczna broń |