Troszke o fotaradarze

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
do poczytania

było dawno i nie prawda

z fotozłodziejem wygrasz tylko jedną metodą - prosisz kumpla który ma mało punktów, aby przyszedł i rozpoznał się na zdjęciu.
Płacisz za niego mandat i gratis stawiasz flaszke, którą razem wypijacie....

Tak sie skończyło ze mną - miałem już 20 punktów ...czyli jeszcze 4 i wygrałbym toster..... a że zdobyłem 10.. to trzeba było sprawe jakoś załatwić.

PS może ktoś wie - na trasie toruńskiej za głębocką jadąc w strone centrum stoi tablica "fotoradar" a NIC tam nie ma , żadnej skrzynki nic.....pytam bo przejeżdzam tam codziennie w różnych porach..... szczerze mówiac nawet nie wiem jakie jest tam ograniczenie....a z pewnoscią przekraczam dopuszczalną predkość 2,3 razy. Mam nadzieje ze nic tam nie ma, bo mi znajomych zabraknie do przyjmowania punktów....nie mówie już o gotówce

Albo mówisz, że nie wiadomo kto, jak nie widać twarzy i nie ma pkt.

Cytat:
2007-11-23 22:59:35, Tomek-Mydlowski pisze:
PS może ktoś wie - na trasie toruńskiej za głębocką jadąc w strone centrum stoi tablica "fotoradar" a NIC tam nie ma , żadnej skrzynki nic.....pytam bo przejeżdzam tam codziennie w różnych porach..... szczerze mówiac nawet nie wiem jakie jest tam ograniczenie....a z pewnoscią przekraczam dopuszczalną predkość 2,3 razy. Mam nadzieje ze nic tam nie ma, bo mi znajomych zabraknie do przyjmowania punktów....nie mówie już o gotówce

mieszkam obok ograniczenie jest do 80 ale zamontowali ostatnio jakas kamerke ustawiona jest w strone bielan jadax z marek przed wiaduktem na głębockiej ale fotoradar to to nie jest :

Cytat:
2007-11-23 23:04:24, Zoltar pisze:
Albo mówisz, że nie wiadomo kto, jak nie widać twarzy i nie ma pkt.

jak nie widać twarzy i nie mogą udowodnić - to jeżeli jesteś osobą fizyczną, prowadzisz działalność i samochód jest na firme....to dupa zbita - płacisz

Żeby była jasność jestem mega przeciwnikiem "polskich" fotoradarów, ustawianych na trasie toruńskiej, stosunkowo równej, szerokiej drodze..... gdzie w nocy jak jade ...to jade szybko. Nie powiem ile dokładnie , ale ze dwie godzinki temu było to 2x ograniczenie (dzieki za info)

Fotoradar może stac przy szkołach - z wielką planszą ostrzegającą że on tam jest. Wtedy wszyscy bedą zwalniali i szafa gra, jest bezpieczniej, ludzie nie płacą

ale nie....u nas kurza twarz stawia sie fotoradar w takim miejscu, aby ludzie hamując ostro w ostaniej chwili, do przepisowej prędkości (nawet tiry!) stwarzali REALNE zagrożenie na drodze.
W takim miejscu, że człowiek sie go nie spodziewa...i moze niezauważy.... PSTRYK .....a potem to już kasiorka leci....

odnośnie kamery - to jest jedna skierowana w strone M1 jadąc z marek w strone grota.
Drugiej nie zauważyłem może to jest to gówno o którym mówili w TV - że będzie rejestrowało czas wjazdu i wyjazdu i na tej podstawie obliczało średnią prędkość
Jeżeli to już działa to mam ze 200pkt karnych i 10 000zł do zapłacenia

Tak jakoś w połowie września wracałem katowiczanką z Rawy do Wawy. Jechałem z córką i dyskutowaliśmy na temat wykończenia jej mieszkania, to znaczy nie wypatrywałem czy gdześ suszą. Wjeżdżając do Babska miałem na zegarze jakieś 80 - 90. Pech wyskoczył miś z lizaczkiem i mnie zatrzymał. Pokazał mi suszarę a na niej wynik 112km/h . Mówię to niemożliwe a on na to, że mierzyli mnie 48s. Na to ja powiedziałem, że jeżeli bym tak jechał to 48 sekund temu byłem oddalony jakieś 1,5 km, a ukształtowanie terenu sprawia, że auto jest widoczne dla oczu i radaru tylko jakieś 300m. Usłyszałem tylko jedź pan i zanim wszedłem do auta to już zatrzymali następnego kierowcę nie dotykając nawet radaru. Panowie policjanci chyba wyłudzali od nieświadomych kierowców kasę tak jak ci co mieli na dmuchawce zawsze 0,3 promila.
Kobar

Cytat:
2007-11-23 23:43:15, Tomek-Mydlowski pisze:
jak nie widać twarzy i nie mogą udowodnić - to jeżeli jesteś osobą fizyczną, prowadzisz działalność i samochód jest na firme....to dupa zbita - płacisz

A na jakiej podstawie? Chociaż z tego co mówią, to jak nie ma rozpoznawalnej twarzy to taka fotka wędruje do windowsowego kosza zanim jeszcze zostanie nr rej. sprawdzony.

Cytat:
PS może ktoś wie - na trasie toruńskiej za głębocką jadąc w strone centrum stoi tablica "fotoradar" a NIC tam nie ma , żadnej skrzynki nic.....

Tak samo jest na Ursynowie, może się mylę, ale to chyba ulica Pileckiego (między Puławską a centrum Onkologii). Tam był bardzo niebezpieczne przejście dla pieszych (droga 3 pasy i zebra bez świateł). Po ostatnim śmiertelnym wypadku zrobili ograniczenie do 40 i co jakiś czas pojawiali się z przenośnym fotowpłatomatem. Teraz zrobili sygnalizację świetlną i jest dużo bezpieczniej. Dawno też nie było fotoradaru, ale niedawno pojawiły się tablice niebieskie "fotoradar". Tam nic nie ma a ludzie nadal jeżdżą czasem z prędkością trzycyfrową. Po co w takim razie te tablice?

na wjezdzie na gdanski od strony zoliborza tez ustawili taka tabliczke..moim zdaniem to informacja ze w tym miejscu mozna sie spodziewac stojacego radiowozu z fotoradarem..ostatnio w wawie jak staja z fotoradarami to paredziesiat metrow wczesniej ustawiaja tabliczke o tym informujaca..oczywiscie wtedy juz jest za pozno..ale stawiaja

Cytat:
2007-11-24 14:22:00, qbaj pisze:
ostatnio w wawie jak staja z fotoradarami to paredziesiat metrow wczesniej ustawiaja tabliczke o tym informujaca..oczywiscie wtedy juz jest za pozno..ale stawiaja

Niedawno mijałem miśki ze strażą wiejską rozstawiające się z czymś takim na gen. Maczka - przy przystanku w stronę Powstańców Śląskich w przerwie ekranów dźwiękochłonnych. Tabliczka rzeczywiście była 50m wcześniej Miejsce wybrali sobie idealne, średnia w tamtym miejscu to jakieś 90.

Cytat:
2007-11-24 14:51:46, YeLonkoskY pisze:
Niedawno mijałem miśki ze strażą wiejską rozstawiające się z czymś takim na gen. Maczka - przy przystanku w stronę Powstańców Śląskich w przerwie ekranów dźwiękochłonnych. Tabliczka rzeczywiście była 50m wcześniej Miejsce wybrali sobie idealne, średnia w tamtym miejscu to jakieś 90.

Koledze z pracy błysło tam przy 170
Teraz czeka na polecony

Cytat:
2007-11-24 14:59:25, Kula69 pisze:
Koledze z pracy błysło tam przy 170 Teraz czeka na polecony

Buehehehehe dobry

Idealna fota do oprawienia

Podobną niebieską tablicę ustawili na Powsińskiej.

UWAGA, strażnicy wiejscy mają nową "tajną" broń.

Widziałem na w/w Powsińskiej białego Peugeota Partnera, który stał sobie na poboczu frontem do kierunku ruchu.
Na zderzaku ma czarny radar (wielkości reflektora halogenowego) odchylony lekko w kierunku jezdni.
Z daleka wygląda to na zaparkowanego przy drodze, cywilnego Puga.
Oczywiście po drugiej stronie jezdni stał klasyczny fotoradar.
W ten sposób strażnicy wiejscy zgarniali podwójna pulę albo i potrójną, bo kierowcy uspokojeni radarem na statywie po drugiej stronie ulicy przyciskali dziarsko nie bacząc na w/w Partnera.

Wbudowany Ramer

Skuteczna broń