Filtr paliwa.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Gdzie on jest i jak go zmienić (X20XEV) ?

We w limuzynie jest z tyłu koło zbiornika (tzn. zaraz za nim), z prawej strony, być może u Ciebie jest podobnie? Szukaleś w komorze silnika?? Nie, tam go nie ma
Pozdr

Filtr jest pod autem zaraz za zbiornikiem paliwa, jak podniesiesz bestię i staniesz z tyłu twarzą do silnika, po prawej stronie. Jest to metalowa pszka średnicy ok 6 cm i długości ok 12 z króćcami wlotowym i wylotowym po obu stronach, na nich przewody zaciśnięte opaskami. Dostęp nie jest rewelacyjny, ale idzie zrobić.
Powodzenia, Janusz

Tak jak Janusz, ale jeszcze jedna info:

Niektóre filtry były na plastikowe zaciski na króćcach, a nie na opaski zaciskowe - lepiej obejrzyj swój przed kupnem.

Pzdr.

-----------------
Benzinový 3,6litrový vidlicový šestiválec

Cytat:
Niektóre filtry były na plastikowe zaciski na króćcach, a nie na opaski zaciskowe

Otóż to, co ja się namordowałem z tymi króćcami to szkoda pisać, bez odpiowiednich kleszczyków nie da rady wcisnąć "zapadek" co by ściągnąć filtr, a poza tym nalałem sobie wachy za kołnierz.

Gomall podziwiam twój upór ile zaoszczędziłeś w sumie na własnoręcznej wymianie filtra. Wliczając nerwy i plecy zalane paliwem
Pewnie niewiele.

20 PLN - nie warto było

Gomall, należy ci się medal za upor i nieustępliwość, a te dwie dychy przepijemy na V LOB PARTY

Janusz jak to dobrze że wiesz jak najlepiej ulokować oszczędności

Uczę się pilnie od kolegów z południowego zachodu, w końcu oni bliżej Europy, to mają więcej doświadczenia w lokowaniu kapitału