Wał napędowy - HELP

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
wsadzam do DF-a silnik 1,6 DOHC i mam problem.
wał jest za krótki o jakieś 3 cm(z mirafiorki),
fiatowski(ze 125) jest za długi o 7 cm.
żeby było weselej drugie części obu wałów są takie same(dł.)
co robić , znajomy powiedział że w Bielsku B. robią waly ale ceny kosmiczne.
H E L P !!!
jakieś propozycje...
dzięki

Przesowke masz na wale czy na wysjciu ze skrzyni? Najlatwiej to chyba zdobyc wal od 132. U mnie ten ze 131 (przesowke mialem na wyjsciu ze skrzyni) ale faktycznie byl mocno wysuniety. Jaki masz most - rosnily sie dlugosci kolnierza zabieraka walka atakujacego - moze daloby sie dac dluzszy zabierak i przesunac podpore elastyczna (dorobic mocowania na podpore w podluznicach). caly wal poszedlby wowczas do przodu.

przesówke mam na wale tak jak w 125 było.Myślałem o dystansie między most a wal i przerobic mocowanie podpory. ale niewiem czy tak może być, no i znowu do spawacza - a dół już zakonserwowany..
jaki jest ten wał ze 132 gdzie ma przesówke, wszystkie 131 miały taki sam wał-diesel tak bo sprawdzalem

Nie wszystkie 131 mialy tak samo wal. Byly z przesowka na wale, przesowka w skrzyni, byly rozne dlugosci walow (bo i skrzynie byly rozne) itd

Pomierz sobie wszystko - każdą część wału , zapisz ile masz i ile potrzebujesz i jedź do Dąbrowy na starocmentarną , przecierz maja świerzy wał z Argenty , może akurat będzie pasował ...