MotoNews.pl

Plyn hamulcowy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam czy moze wiecie jak wymienic plyn ham. w omie b 2.0 16V co zrobic z pompa abs >???

cztery pojemniczki jeden pod każde koło odkręcasz odpowietrzniki i sam scieknie, później fajna zabawa przy odpowietraniu można kochankę ztrudnić do "pedałowania".
pozdra
p.s. tylko żeby matka żona labo narzeczona sie o kochance nie dowiedziała...

a jak się nie ma kochanki to można samemu sposobem przelewowym, czyli zalewamy nowym płynem przy odkręconych odpowietrznikach i zakręcamy je dopiero jak płyn zacznie z nich wyciekać, przy czym jak trochę już wycieknie to dobrze, bo nieco wypłuka stary płyn

ok dzieki wezme ziomala do pedalowania

Cytat:
2007-12-04 21:21:10, srubek pisze:

przeczytałem od postu WojtGda i padłem

Cytat:
2007-12-04 21:21:10, srubek pisze:

, no tak kaczora nie ma to juz można bezstesowo o tym mówić

Cytat:
2007-12-04 21:53:58, 7gsi pisze:
przeczytałem od postu WojtGda i padłem

czyżby kolega nigdy nie wymieniał płynu hamulcowego sam, bez niczyjej pomocy. na to by wyglądało.

Cytat:
2007-12-05 08:41:18, QNA pisze:
czyżby kolega nigdy nie wymieniał płynu hamulcowego sam, bez niczyjej pomocy. na to by wyglądało.

Za to kolega kompletnie nie załapał o co chodziło 7gsi

Cytat:
2007-12-05 08:41:18, QNA pisze:

kolega nie jest mechanikiem ale płyn wymieniał, ukręcał stare odpowietrzniki, potem poprawiał po kilka razy odpowietrzanie, aż się w końcu nauczył jechać na warsztat i załatwiać sprawę za +40pln w 20min

niektórzy "złapali" co autor miał na myśli, więc na tym zakończę

Cytat:
2007-12-05 09:53:37, 7gsi pisze:
kolega nie jest mechanikiem ale płyn wymieniał, ukręcał stare odpowietrzniki, potem poprawiał po kilka razy odpowietrzanie, aż się w końcu nauczył jechać na warsztat i załatwiać sprawę za +40pln w 20min niektórzy "złapali" co autor miał na myśli, więc na tym zakończę

jak odpowietrzniki odkręcasz sposobem to żadnego nie ukręcisz. co do odpowietrzania przelewowego to nie trzeba poprawiać i nigdzie nic załatwiać do x zł + y min, wystarczy znać zasady fizyki. jakoś kilkadziesiąt aut jeździ już z tak odpowietrzonymi hamulcami i pedał nie wpada po kilka razy a hamulec działa od razu. zamiast negować proponuję spróbować.
co do załapania to może i nie załapałem ale już któreś tam auto składam i nieco zakręcony jestem jak tysiąc w aucie śrubek.