Lantra z LPG - co ile wymiana tych rzeczy?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
czesc tak jak w temacie tzn. co ile wymienia sie swiece, przewody, f. powietrza w samochodzie z LPG?

Cytat:
2007-12-09 12:29:55, maciejb pisze:
czesc tak jak w temacie tzn. co ile wymienia sie swiece, przewody, f. powietrza w samochodzie z LPG?

Kolego. Możesz wymieniać jak najczęściej tylko po co? Z własnego doświadczenia wiem, że najpierw należy ocenić stan a później zdecydować o wymianie. Oczywiście te z górej półki będą chodziły dłużej. Takim obiektywnym kryterium jest zachowanie samochodu. Stan sprawdzaj przez ogląd. Szwankuje szukaj usterki i wymieniaj. Pamiętaj też o filtrze gazu. A filtr powietrza można zniszczyć bardzo szybko wilgocią i pyłem. Staraj się kupować te rzeczy u renomowanych sprzedawców, oni Ci doradzą. Na świecach możesz przejechać 10 tyś i 50 tyś. podobnie na przewodach, a filtr zależnie od warunków eksploatacji. Powodzenia

Ja tam znowu z górną półką nie przesadzam.
Kable: Sentech - polecam,używałem Janmora - do bani!!!
Swiece:Było NGK, teraz Iskra
Filtr powietrza: Filtron,czasem jakiś inny i gra!
I hula jak się patrzy.
Nie ładuję w te części zbędnej kasy,bo i tak częstotliwość wymiany(z wyjątkiem przewodów) się nie zmniejszy.

Co do swiec , to zalezy od swiec, ale co ok 10tys powinnes je wymienic , nie iwem jak jest z wymiana oleju w Elantrze co ile km? Jesli przeboeg podobny 10-15tys to wymianiaj razem z olejem. A co do Filtra zalezy w jakim jest stanie, jesli chesz wymieniac profilaktycznie to wymien all w tym czasie. PZDR