Nie jestem (jeszcze?) czlonkiem klubu chocby dlatego ze nie posiadam (jeszcze?) espero. Ale nadarza sie okazja i nie chce jej odpuscic bez walki. Mam mozliwosci kupienia z pewnego zrodla
wersji 2.0 z gazem, z wszystkimi dodatkami (PWD). Z tego co zrozumialem byly to auta robione w Niemczech (rocznik 97), sprzedawane u nas w salonie. Auto ma 114tys przebiegu, pierwszy wlasciciel, nie bite, papiery, znam goscia, wiec nie ma zadnego przekretu. Gaz zalozony prawie od poczatku, czyli mozna liczyc ze cale zycie na gazie.
Chcialbym sie dowiedziec na co dokladnie zwrocic uwage podczas
ogladania auta. Archiwum wstepnie przejrzalem. znalazlem info
o rdzy, elektryce, wiem ze wazne sa odglosy z klimy sygnalizujace zatarcie.
Ale z checia zamienie kilka slow z posiadzaczem tej konkretnej
wersji silnikowej i wyposazeniowej.
Mam nadzieje ze nie zostane stepiony za zadawanie tego typu pytan na forum
Prawde mowiac nie jestem do konca przekonany do tego auta,
do tej pory jezdzilem astra i ZXem, polowalem na Xantie,
ale nie znalazlem niczego w sensownym stanie i/lub za sensowne pieniadze. Znam parametry, strony klubowe przejrzalem, rowniez
pl.misc.samochody. Mimo wszystko brakuje mi jakiegos usystematyzowania wiedzy.
Chcialbym rowniez dowiedziec sie nt jakichs tematow czysto exploatacyjnych. Np zakladam, ze od razu wymieniam rozrzad, pewnie z rolkami (zreszta przebieg jest odpowiedni). Czy pompa wodna pelni role napinacza jak Oplach? Jesli tak, to czy nie warto jej od razu wymienic i miec temat z glowy? Jakies inne podobne sugestie? Czy warto robic zabezpieczenie antykorozyjne w jakiejs
specjalistycznej firmie (reno-lak, czy inne).
Ze wstepnych rozmow wiem, ze wymieniony jest wydech i amorki. Z usterek - slaby klakson, pewnie do wymiany 'trabka'
Wszelkie uwagi/porady mile widziane.
Moze byc na priva.
jwelz{malpa}lucent{kropa} com
pozdrawiam
Bruno