[Zawieszenie przednie] - jak odkręcić belkę?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Chciałem odkręcić belke zawieszenia od komory silnika, mimo traktowania śrub WD-40 i odkręcania z czuciem śruby sie kręcą razem z nakrętkami które były przyspawane do belek... Ni w te ni we wte...

[ wiadomość edytowana przez: Koot dnia 2008-01-10 17:42:19 ]
[ powód edycji: tytuł ]

A przez dziury w podłużnicach nie da rozy tego przyspawać z powrotem??

jak sie urwaly to zapewne nie ma juz do czego spawac

w sumie... raczej myslałem, że sie nie chciały odkręcić i zostały potraktowane taka siłą, ale raczej by się łeb ukręcił najpierw...

potraktowałem wd 40 traktowałem kluczem 19 na przedłużce i odkręcały sie ładnie bez problemu i nagle zgrzyt! puściły nakrętki nawet słychać jak sie ruszają w belce... Wyciąć je razem z kawałkiem belki i przyspawać ? czy raczej przewiercić belkę na wylot i dobrać dłuuuugie śruby ?

raczej dac to komus z głową do pospawania

mi sie kiedys jedna urwala a 3 sie odkrecily wziolem przyspawałem i jeszcze fiacior chodzil i chodzil co za czasy

Sprawa wygląda następująco: 2 sruby z przodu odkręcone a 2 ucięte łby i zdjęta belka oraz miska olejowa. Mozę wyciąć szlifierą te 2 śruby razem z kawałkiem belki przyspawać nakrętki do blachy i z powrotem do belki? Tylko zeby spawać przydał by sie migomat i podobno wszystkie spawy są wyliczane bo konstrukcja pracuje, nie chce zeby mi silnik podczas jazdy odpadł..

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

[ wiadomość edytowana przez: faownik81 dnia 2008-01-15 12:16:53 ]

Wyciąłem dwa nieduże otwory w belce po boku takie 3x3 zaspawałem nową nakrętkę grubozwojną bo innej nie było i zaspawałem z powrotem. Później malowanko i jest gitara