MotoNews.pl

Swiece

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam pytanie dotyczace swiec mam silnik x12sz i teraz jest maly problem szukalem na stronie producemta ngk i tam maja dwa rodzaje swiec do tego silnika a mianowicie bpr5es o przerwie 0,9 do silnikowz przelomu 03,93-07,95 i bkr5ek o przerwie 0,8 do silnokow z przelomu 08,95-03,98 moja corsa ma date pierwszej rejstracji wrzesien 95 wiec teraz nie wiem jakie swiece wybrac moze ktos pomoze dzieki pozdrawiam

wg. ksiazki to marka i typ: Bosch WR7DC
odstep elektrod: 0,7 do 0,8 mm.

[ wiadomość edytowana przez: FilipTeodorek dnia 2007-01-29 21:37:35 ]

na bank 0,8-ja tak mam pozdro

juz wymienilem kupilem ngk ale maja dwie elektrody co mi sie nie usmiecha tylko cena spoko a tych boscha nie dostalem tzn gosc mi wcisnal ale byly na klucz 21 a do nie podchodiz tylko 16 wiec musialem oddac jakos przezyje na tych ngk nastepnym razem moze zmienie na cos innego pozdro

Cytat:
2007-01-28 19:56:49, zuchu666 pisze:
mam pytanie dotyczace swiec mam silnik x12sz i teraz jest maly problem szukalem na stronie producemta ngk i tam maja dwa rodzaje swiec do tego silnika a mianowicie bpr5es o przerwie 0,9 do silnikowz przelomu 03,93-07,95 i bkr5ek o przerwie 0,8 do silnokow z przelomu 08,95-03,98 moja corsa ma date pierwszej rejstracji wrzesien 95 wiec teraz nie wiem jakie swiece wybrac moze ktos pomoze dzieki pozdrawiam

W katalogu NGK sprzedawca miał podane do numeru silnika, a nie rocznik.
Myślę, że data rejestracji nie ma nic wspólnego z datą produkcji, ale mimo wszystko wejdź do sklepu i niech sprawdzi w katalogu. Ja też na stronie NGK nic nie wyjaśniłem a w katalogu były numery silników.
W/w świece nie różnią się tylko odstępem elektrod, ale i ich ilością.
Pozdrawiam.