MotoNews.pl
9 Jakie zamienniki do podwozia (178606/18) - PT

Jakie zamienniki do podwozia

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

Przymierzam sie pomalu do wyeliminowania pokow ,stukow w podwoziu bo po zimie przybraly dosyc na brzmieniu przez moja fantastyczna drogę dojazdową a co mnie juz wkurza.
Chcialem was zapytać jakie w tej chwili dostepne zamienniki (firmy) warto kupić jesli okaze sie ze bedzie taka koniecznosc ?

Nie jestem w tech chwili juz na bierzaco z czesciami

- gumy stabilizatora
- łączniki stab.
- sinenblocki wachaczy
- koncowki drązkow

W temacie zbytnio nie jestem, ale z łączników stab. mogę polecić chyba YAMATO, albo jakoś tak, dostępne w JC. Jest to zamiennik prod. dżapońskiej. U ojczulka trzyma rok, i jak na razie nie zanosi się na wymianę.

[ wiadomość edytowana przez: marcin032 dnia 2007-03-17 15:43:52 ]

Mojej też kupiłam yamato, ale było to ok. 2 miesiące temu i jeszcze nie wiem, jak długo wytrzymają.
Resztę kupiłam w JC, oprócz "poduszek stabilizatora tył", po które musiałam iść do ASO, bo w JC mieli na zasadzie: "pani przyniesie stare, to się coś dobierze".

Jeśli w stabilizatorze wystarczy wymieniać tylko gumki a nie cały łącznik (u mnie tak jest) to warto uderzyć do ASO-pamietam, ze cena gumek nie była kosmiczna.

kiedys ktos o niku marekoskroba pisał ze w yamato pekaja gumowe oslony....

Babcia a sinenblocki wymienialas ?

A z IC, bo mam o wiele blizej i upust tez w miare ....

Cytat:
2007-03-18 08:28:31, Cromm pisze:
.... Babcia a sinenblocki wymienialas ?

Silentbloki to ja wymieniam co roku.

no ja kupiłem w JCAUTO ich firmowy łącznik badziew jak h..., 4000 km i znowu jak na starym słychac stuki wiec teraz zamierzam kupić ponoć jedne z najlepszych albo YAMATO albo jeszcze lepsze 555 czy też CTR i nie wime któe wybrać wiec moze ktoś doradziłby co jest dobre na rynku z tego łącznika i jakiej firmyi ile moze kosztowac

Jakby moja była pare lat młodsza, to wszystko kupiłabym jej w ASO...