Carina E/bezpieczniki i światła

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam Forumowiczów

Czy ktoś mógłby mi wskazać, które bezpieczniki są odpowiedzialne za światła przednie w carinie E (1997/2.0)? Dysponuję takim modelem ale niestety ktoś zgubił klapkę zamykającą dostęp do bezpieczników w kabinie na której zwykle znajdują się opisy co który bezpiecznik robi..... Również pod maską przy prawym reflektorze znajdują się 4 bezpieczniki niewiadomego działania bo zdaje się tam tez powinno być zamknięcie ustrojstwa z opisem ale niestety nie ma - czy ktoś może zna przeznaczenie tychże...?

Generalnie będę wdzięczny za wskazanie wszystkich które mogą mieć wpływ na działanie wskazanych światełek.... mam problem taki że zgubiłem prawe światło mijania i chciałbym wyeliminować wszelkie uszkodzone zabezpieczenia ale nie wiedząc które to są nie wiem czy przetestowałem wszystkie możliwe i czy zabierać się za szukanie głebiej......

A tak na marginesie czy mają koledzy jakiegoś typowego tricka któren to trick powoduje że można stracić właśnie prawe mijania (reszta ogólnie działa i nie jest to włókno żarówki )?

Pozdrowka

DominL

Sprawdź na www.motolpg.friko.pl. Tam były kiedyś zeskanowane schematy Cariny.
Pozdro.

W tym poscie powinien byc schemat z klapki z wnetrza :<>

Znalazł ktoś może bezpieczniki od świateł mijania?

Przydałaby mi się też informacja co do bezpiecznika podświetlenia zegarów i świateł postojowych.

Pozdrawiam

Cytat:
2005-01-27 22:29:43, dominl pisze:
Witam Forumowiczów Czy ktoś mógłby mi wskazać, które bezpieczniki są odpowiedzialne za światła przednie w carinie E (1997/2.0)? [...]Również pod maską przy prawym reflektorze znajdują się 4 bezpieczniki niewiadomego działania bo zdaje się tam tez powinno być zamknięcie ustrojstwa z opisem ale niestety nie ma - czy ktoś może zna przeznaczenie tychże...?[...]

Bingo, znalazłeś
Mijania i drogowe + przekaźnik główny od tychże
Pozdro.

Zapomniałem dodać że mnie interesują bezpieczniki w ave I. Bezpieczniki światła mijania i drogowych pewnie są pod maską, chociaż pod tamtą klapką opisy też na nie nie wskazują. A co z światłami pozycyjnymi i podświetleniem zegarów?

Instrukcja na ten temat milczy, zresztą podobnie jak na kazdy inny...

Znalazłem odpowiedzi na nurtujące mnie pytania, za światła postojowe itp. odpowiada bezpiecznik TAIL w kabinie pasażerskiej.

Witam, który bezpiecznik odpowiadający za światełka w : schowku,kufrze,suficie i cyferki zegarka w Carince E ?

Dupneło jak podpinałem ze szwagrem amatorsko radyjko

pod maską koło akumulatora są bespieczniki