Nowy uzytkownik wita!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich klubowiczow ...

Witaj

kurcze co 2gi post to powitanie nowego uzytkownika ) zeby nie bylo, taki stan mnie cieszy

oficjalne czesc

moze napisz cos o sobie ? jaki samochodzik, od kiedy masz, przebyte juz problemy itd...

Autkiem jezdze od 1997 - I wlasciciel,kolorek zielony met.,kilometrow przejechalem juz wiele... na LPG oczywiscie....wiekszych problemikow nie mialem,drobiazgi zawsze sie znajda ale sa do usuniecia,podnosnik szyby elektr,....nic wielkiego, autko sprawuje sie znakomicie...instalacja gazowa BRC+ wariator....oby tak dalej.....

[ wiadomość edytowana przez: Dyngos dnia 2003-07-05 20:10:23 ]

Miło powitać, cieszę się, że zachód Polski powoli sie zapełnia klubowiczami.

Witaj Dyngos, napisz prosze cos wiecej o wariatorze.

bez wariatorka jazda na LPG.... delikatnie mowiac byla mniej przyjemna,koszt samego urzadzonka to ok 300zl...autko jest dynamiczne,spala mi srednio 8,5 l/100,przy jezdzie 110/115 km/h.Jesli nie montowales,a Twoja instalacja pozwala na dolozenie tego modulu -POLECAM...

kurka wodna mam BRC bez wariatora bo gazownik powiedział że nie warto a więc warto?? a jak tak to jaka różnica jest między tym czy wariator jest czy nie?
pozdrawiam wicio

Czy moglbys wyciagnac jakies konkrety od instalatora?
Ogolnie sie orientujemy, ze wariator sluzy do zmiany wyprzedzenia zaplonu podczas jazdy.
Spora czesc osob ma juz przyspieszony zaplon, czy wariator u nich tez cos da?

proponuje popytac szersze grono 'zagazowanych', ktorzy zdecydowali sie na takie rozwiazanie;po zalozeniu jazda stala sie mniej meczaca,autko lepiej przyspiesza - lepiej sie prowadzi...nawet zaladowane bez problemu radzi sobie z pokonywaniem znacznych odleglosci...przejechalem juz ponad 400tys km ...na gazie od roku '97..bez problemow...wlasnie tym Espero....wariator montowany byl pewien czas po instalacji LPG...roznica jest duza.. po 200tys zmienialem redukor...reszta dziala bez zarzutu...

moja instalacja jest z roku '97, z pewnoscia wiele sie zmienilo przez ladnych kilka lat... lepiej popytac gazownikow...czy dokladanie wariatora zmieni wiele przy i tak przyspiesz. zaplonie lub kogos znajomego trudniacego sie montazem tych instalacji...

Dyngos rewelacyjny przebieg

Nie miałeś problemu z wtryskiwaczami ? Jakieś "grubsze" naprawy silnika ?

400 kkm na gazie ??? no ładnie! jak kupowałem Esperaczka i taryfiarzy pytałem to nie kciałem im wierzyć w te przebiegi
pozdrawiam wicio

Zadnych problemikow,przebieg rzeczywiscie ladny,nie bylo remontu silnika,od poczatku jezdze na gazie...autko pokonuje dziennie ok 200-250 km....i nadal sprawnie sie porusza...

Ja również witam serdecznie. 400 kkm!!! To ładny wynik.
Ciekawe jak spisują sie silniki 2.0 Mi jeszcze sporo do takiego przebiegu brakuje.
Zaciekawił mnie temat wariatora. Zastanawiam się, czy w moim przypadku jest możliwa jego instalacja (u mnie nie ma silnika krokowego przy gazie).

no prosze a myslalem ze ja mam duzo widac sa lepsi odemnie