Fotele

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy ktoś z Was odkręcał kiedyś podstawę fotela od samego fotela. Chodzi mi o tą część co jeździ po szynach. I czy może jest to takie samo mocowanie jak w Oplu Vectra A. Chcę założyć fotele od Opla ale tam jest nie za ciekawa ta podstawa i może przekręcę. Nie oglądałem jeszcze tych foteli dokładnie i pytam.

I jeszcze jedno: czy da się bezkolizyjnie zdjąć całą tapicerkę w celu wymiany gąbek? Dzięki za odpowiedź

Cytat:
2007-12-19 15:56:58, Skorupa-S1 pisze:
Czy ktoś z Was odkręcał kiedyś podstawę fotela od samego fotela. Chodzi mi o tą część co jeździ po szynach. I czy może jest to takie samo mocowanie jak w Oplu Vectra A. Chcę założyć fotele od Opla ale tam jest nie za ciekawa ta podstawa i może przekręcę. Nie oglądałem jeszcze tych foteli dokładnie i pytam. I jeszcze jedno: czy da się bezkolizyjnie zdjąć całą tapicerkę w celu wymiany gąbek? Dzięki za odpowiedź

odkrecic sie nieda poniewaz jest to jeden element-tzn caly stelaz z konstrukcja oraz szynami. Wszystko jest zrobione na nitach-wiec mozna nity rozwiercic i jak ci przypasuja to mozesz przelozyc

Da sie bezkolizyjnie wyjac tapicerke foteli-ja to robilem-wzmacnialem fotele czarnym siliconem i takim jakby bandażem-z perspektywy czasu moge powiedziec ze to bardzo dobra metoda
POzatym polecam kolego "wyszukiwarka" napewno zjajdziesz cos na temat foteli z vectry-z tego co pamietam juz niejedna osoba je przekladala-i nawet niewiem czy niepasują bez przeróbek

[ wiadomość edytowana przez: tommi3737 dnia 2007-12-19 16:06:50 ]

Cytat:
2007-12-19 15:56:58, Skorupa-S1 pisze:
Czy ktoś z Was odkręcał kiedyś podstawę fotela od samego fotela. Chodzi mi o tą część co jeździ po szynach. I czy może jest to takie samo mocowanie jak w Oplu Vectra A. Chcę założyć fotele od Opla ale tam jest nie za ciekawa ta podstawa i może przekręcę. Nie oglądałem jeszcze tych foteli dokładnie i pytam. I jeszcze jedno: czy da się bezkolizyjnie zdjąć całą tapicerkę w celu wymiany gąbek? Dzięki za odpowiedź

Wózek jezdny da się odkręcić od fotela bez większych problemów (wiem, bo odkręcałem w fotelu kierowcy).
Mocowany jest do stelaża na śruby na klucz 12 lub 13 a nie na nity.
Tak przynajmniej jest w wersji 1,5 GLX z regulacja pochylenia oparcia na wajchę

Pewnie że się da odkręcić szyby od fotela, w każdym fotelu, niezależnie od modelu.

Cytat:
Pewnie że się da odkręcić szyby od fotela

Cytat:
2007-12-19 18:26:53, tommi-j pisze:
Wózek jezdny da się odkręcić od fotela bez większych problemów (wiem, bo odkręcałem w fotelu kierowcy). Mocowany jest do stelaża na śruby na klucz 12 lub 13 a nie na nity. Tak przynajmniej jest w wersji 1,5 GLX z regulacja pochylenia oparcia na wajchę

kolego!! pytanie bylo o odkrecenie szyn od fotela a nie calego fotela od podlogi

Nie ma to jak mając stare i wyjechane fotele kupić sobie drugie stare i wyjechane fotele.

Piotrek, nie każdy może ze względu na stare wyjechane fotele kupić sobie nowe fotele w nowym samochodzie

Ja kupiłem na Allegro 2 fotele za 70zł, a jak zajechałem na miejsce to sprzedający dał mi gratisa - drugie 2 fotele, takie same Teraz z 4 skompletuje 2 prawie idealne bo siedzenia pasażerów są niewysiedziane, poprzekładam boczki i siedziska i będzie na glanc

Cytat:
2007-12-20 12:00:55, piotr_ek pisze:
Nie ma to jak mając stare i wyjechane fotele kupić sobie drugie stare i wyjechane fotele.

Zgadzam się z Tobą, że to trochę głupie, ale nie mam kasy na nowe fotele, a na takie to chyba z 1000zł musiałbym wydać...

Twoje tłumaczenie Skorupa-S1 wszystko tłumaczy. Opłacało się i to jest najważniejsze!

Piter się już rozkręca

Jak się skorupka da sprowokować to będzie wesoło na święta

Tak trzymać chłopaki

Cytat:
2007-12-20 11:29:58, tommi3737 pisze:
kolego!! pytanie bylo o odkrecenie szyn od fotela a nie calego fotela od podlogi

No przecież napisałem że sie da odkręcić, to są 4 śruby. Sam zmieniałem szyny z mechanizmem podnoszenia w lewym fotelu.

[ wiadomość edytowana przez: Adam4302 dnia 2007-12-20 12:52:33 ]

Cytat:
2007-12-20 12:48:55, krzychu_ch pisze:
Piter się już rozkręca Jak się skorupka da sprowokować to będzie wesoło na święta Tak trzymać chłopaki

A jak!!

Cytat:
2007-12-20 12:51:59, Adam4302 pisze:
No przecież napisałem że sie da odkręcić, to są 4 śruby. Sam zmieniałem szyny z mechanizmem podnoszenia w lewym fotelu. [ wiadomość edytowana przez: Adam4302 dnia 2007-12-20 12:52:33 ]

Adam ma rację.
Jak odkręcisz fotel i dokładmie mu się przyglądniesz, to zobaczysz, że można wymienić same sanki.
Odkręcasz 4 śruby kluczem 13 i jedną od pasa o ile dobrze pamiętam to chyba klucz 21
Sam to przerabiałem w zeszłym miesiącu.
Poleciały mi prowadnice fotela kierowcy i dzięku uprzejmości sympatycznego klubowicza mam nowiutkie sanki

Cytat:
2007-12-20 12:48:55, krzychu_ch pisze:
Piter się już rozkręca

Pitolicie Wicie... Piotr'ek śpi od początku listopada. Obudzi się pod koniec marca.