Formuła do benzyny

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
panowie co sądzicie o takim wynalazku?? Może ktoś go stosował razem z benzyną 98?

[ wiadomość edytowana przez: bobas_sk dnia 2007-12-13 21:38:46 ]

Do kosiarki dolewałem i jakby lepiej szła, bo słaba kompresje miała. Pózniej ja wujkowi dałem i chyba do teraz smiga bo od niego ten srodek dostałem.

Ze wszystkimi dodatkami czy do benzyn czy do olejów jest tak jak z witaminami.

Zdrowy i silny nie potrzebuje.

Dla cherlaka i tak nie wiele pomoże.

W chwilowych okresach słabości (jesień-zima) zawsze przyda się pomoc, jednak jak sie dba o kondycję przez cały rok (np. wyjąć i wyczyścić zbiornik) to nie potrzeba żadnych lekarst a to co już fabrycznie znajduje sie w paliwie zupełnie wystarcza do prawidłowej eksploatacji.

pod warunkiem że nie tankujesz jakiegoś świństwa. Ja zalałem kiedyś na BP we wrocku to myślałem że silnik wyskoczy - nie dało się jechać. Całe szczęście że nie lałem do pełna.

raz na długo kiedyś nie zaszkodzi

Ja używam takiej formuły, bardzo sobie ją chwale . Nie jest to żaden moto -doktor, tylko po rpsoru czyści nagar i układ paliwowy. Po wlaniu pierwsze rezultaty odczuwa się po około 200 km. Zmiany które zauważyłem ja : Szybszy, łagodniejszy rozruch silnika, poprawienie *neiznaczne a jednak* dynamiki silnika zwłaszcza na niskich obrotach. Ogolnie mozna odczuc, ze auto tak gładziej idzie. Musze wyprubowac jeszcze formule to czyszczenia wtryskiwaczy

Cytat:
2007-12-14 06:38:32, przemkowal pisze:
pod warunkiem że nie tankujesz jakiegoś świństwa. Ja zalałem kiedyś na BP we wrocku to myślałem że silnik wyskoczy - nie dało się jechać. Całe szczęście że nie lałem do pełna.

Już kiedyś chyba o tym pisaliśmy.

Nigdy mnie to nie spotkało ale jestem ciekawy, czy 1500 innych klientów tankujących to samo paliwo tamtego dnia miało ten sam problem co Ty?

Cytat:
2007-12-14 16:01:12, DoktorB pisze:
Już kiedyś chyba o tym pisaliśmy. Nigdy mnie to nie spotkało ale jestem ciekawy, czy 1500 innych klientów tankujących to samo paliwo tamtego dnia miało ten sam problem co Ty?

Nie wiem czy 1500, ale dokładnie na BP przy skrzyżowaniu legnicka/milenijna. PB98.

Ja raz na jakiś czas wlewam to STP, to jakiegoś Xeramica... Stosowałem to we wszystkich samochodach i nigdy problemów nie było, a może od jakichś ustrzegło? No i od lat tankuję na BP w całej Polsce i nigdy silnik wyskoczyć mi nie chciał, a wszelakie diesle odpalały całą zimę

Cytat:
2007-12-14 19:18:13, Wojo pisze:
Ja raz na jakiś czas wlewam to STP, to jakiegoś Xeramica... Stosowałem to we wszystkich samochodach i nigdy problemów nie było, a może od jakichś ustrzegło? No i od lat tankuję na BP w całej Polsce i nigdy silnik wyskoczyć mi nie chciał, a wszelakie diesle odpalały całą zimę

A ja przyznam rację koledze z wyskakującym silnikiem.
Kiedyś zatankowałem na BP benzynę ultimate i Essi tak wariował, że szok! Dobrze, że tylko za 60 zł. Wyjechałem to dziadostwo, następnie zatankowałem na... Tesco! i silnika nie było czuć, że chodzi. Także jak widać, nie ma reguły..... Drugi raz na BP naciąłem się z gazem...
Generalnie od tamtego czasu tankuję już tylko na Orlenie i Shellu i nie mam przygód, teraz już z Cossim.

Akurat Orlen omijam z daleka Więc nie wiem Niewiele jest firm które mnie tak wnerwiły obsługą klienta, dbaniem o wizerunek swoich stacji itd.

a ja tankuje na nestea24 bo jest najtaniej i dobre paliwo w piątek tankowałem 98 bo była po 4.19 a 95 po 4.09

Ale przecież jakość paliwa niby jest markowana przez firmę która produkuje, ale jeśli właściciel stacji coś dolewa to już inna sprawa. Kolega sprawdzał jakość paliw a autach jeszcze na gwarancji ( z serwisu) i we Wrocławiu BP miało różne przeboje.

Najwięcej problemów z paliwem tkwi w naszych zbiornikach, które co 3 - 5 lat należałoby wyjać i dokładnie wyczyścić ale to sparawa do przemyślenia dla każdego z osobna.

Z obsługą na Orlenie to sie niestety zgadza. A punkty, a karta, a faktura, a napój energetyczny, a promocja, a nich mi jeszcze tyłek podetrze choć chcę tylko zapłacić i wyjść- masakra! Niektórym to sie podoba, bo czują się ważni i wyróznieni. Oczywiście wolny rynek i każdy sam decyduje gdzie tankuje.

Najbardziej lubię Neste tak jak bobas_sk, bo maja najmilsza i najlepsza osługę - zawsze tak jak chcę

Widzisz, albo zawracają tyłek na maksa, albo w ogóle mają Cię w nim. Jak nie ma czym umyć szyby, to na 80% to Orlen. Łącznie z sytuacjami gdzie podjeżdżam, dystrybutor nie kuma, podjeżdżam pod drugi, też nie, ide do sklepu, a tu drzwi zamknięte i Pani się na mnie patrzy przez nie z dziwnym uśmieszkiem.... To jest możliwe tylko na Orlenie, ze wszystkich większych koncernów.... Takich przypadków miałem na tyle dużo żeby ich baaaaardzo znielubić.

PS. Nie tankowałem na jednym Orlenie, a na różnych w PL.

wiec panowie, bez jaj zauważyłem ze esi mniej pali! co mnie bardzo cieszy zobaczymy co mnie jeszcze zaskoczy

W Selgrosie był ten STP w promocji po 9,70 PLN więc się skusiłem

tez planuje kupic ten STP i do wtryskow tez.. co do stacji .. w LDZ tankujac 98 na neste a 95 na Orlenie jest masakryczna roznica ... tylko Orlen !!

We wrześniu porównywałem spalanie 98 z Nestee i 98 verve z Orlenu. Nie odczułem różnicy - chyba że w portfelu lżej. We wrocku staram się tankowac na Nestee a jak jade na Kłodzko to w Jordanowie na jednej z prywatnych stacji po prawej stronie - niebieska. Oni mają i tak z orlenu paliwo tylkoże nie ma dodatków takich jak Verva.

A co do STP to się chyba skuszę w tym tygodniu.

Jeśli chodzi o VERVA DIESEL to różni sie od zwykłego w sumie tylko wyższą liczbą cetanową. Zwykły 51 a VERVA 53.