Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
medico Pabianice | 2004-10-03 21:12:50 Witam. Stalem sie posiadaczem łady samary 1300 z 91 roku. Jest to moja pierwsza łada a mam z nia następujący problem. Otóż gdy jest odpalona na benzynie (i już rozgrzana) po nagłym dodaniu gazu przydusza się by następnie już prawidlowo wejść na obroty. Efekt ten znika gdy wyciągnie się lekko dźwignię ssania. Cóż z tym czynić??. A druga sprawa to wolne obroty na gazie. Pomimo regulacji śrubką na reduktorze za jakiś czas znowu spadają do tego stopnia że autem rzuca na wolnych. Ponowne odkręcenie na parowniku poprawia na kilka minut. Gazownicy uszczuplili mój budżet ale rozwiązania nie znaleźli. Czy w tej sytuacji jest sens ruszać tą śrubę na wężu??? Jak ustawić właściwie zapłon???. Będę wdzięczny za wszelki wskazówki. pzodrawiam
MAILTO LZB6522@poczta.onet.pl |
![]() Huey KASIARZ BYŁA KOLOROWA SAMARK ... Gdynia | 2004-10-03 22:16:44 Ja również w swojej samarze mam podobny problem. Po powrocie z sulejowa zauważyłem, że po rozgrzaniu silniki i wyłączeniu ssania na jałowym biegu mam bardszo niskie obroty, obroty te często "pływają" ( chwilowo jeszcze się zmniejszają), próbowałem je regulować ale to nic nie daję, POMÓŻCIE ![]() |
![]() adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2004-10-04 09:50:53 ja bym jeszcze obejrzal aparat zaplonowy! |
![]() JoJo-LODZ Łada samara Łódź | 2004-10-04 18:43:35 kurcz e przeczytałem to wszystko i powiem wam ze u mnie jest to samo tylko że po pewnym czasie gdy wciskałem lekko gas to spadała z obrotów gdy wcisnołem wiecej znów wchodziła na obroty odstawiłem ja pod dom wyspałem sie i rano chciałem ładzinke odpalic niestety nic zero iskry z cewki wychodzi ale niewiem co dalej w aparacie jest jakis przerywacz bezstykowy może to to jak możecie pomózcie mi ![]() ![]() a i po pewnym czasie pojawiła sie iskra ale nie odpaliła a jak ja sprawdzałem wygladało to tak jakby iskra była co drugi raz pozdarawiam i z góry dzieki za pomoc ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
medico Pabianice | 2004-10-04 19:38:31 Wymieniłem za radą świece i przewody i z benzyną jest tak samo (gubi wolne albo przydławia się po dodaniu gazu). Nie za bardzo wiem jak ustawić zapłon bo widzę tylko te kreseczki na obudowie- u mnie jest ustawiony na drugą licząc od przedniej szyby (fachowość że aż mi wstyd ![]() Natomiast co do gazu to odkręciłem o pół obrotu tą plastikową śrubę na wężu doprowadzającym gaz do gaźnika. Samarka dostała natychmiast wysokich obrotów ale te zmniejszyłem metalową śrubką na reduktorze( też znalezione na forum- supeeeeer że jesteście) i już drugi dzień jeżdże i aż miło. Żadnego dławienia na czy gasnięcia na gazie. silniczek chodzi równiutko. Dlatego śmię podejrzewać że to chyba jednak zapłon..... Ale łada chyba mnie nie lubi bo pojawił mi się wyciek spod osłony paska rozrządu. grrrrrrrrrrr lzb6522@poczta.onet.pl |
![]() MikeB SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada USB,LPT,TCP,AT, ... Zaśnieżony Kaczogród | 2005-01-22 10:22:01
![]() |
TROLL SYMPATYCZNY GOŚĆ BMW 525 TDS kombi, ... Sz-n | 2005-01-22 12:25:13
![]() Wygląda to tak ... |
TROLL SYMPATYCZNY GOŚĆ BMW 525 TDS kombi, ... Sz-n | 2005-01-22 12:33:40 a według książki nazywa się ten badziew tak: ELEKTROMAGNETYCZNY ZAWÓR ODCINAJĄCY rys 2-88 str. 44-element nr 9 (w mojej ksiązeczce ) ![]() |
![]() MikeB SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada USB,LPT,TCP,AT, ... Zaśnieżony Kaczogród | 2005-01-22 13:22:23
A to tak myślałem, ze chodzi o ten badziew - wymieniam go już po raz trzeci ![]() ![]() Chyba założe hurtownie ![]() A moze to nie jego wina - tylko za duży impuls idzie z modułu czy skądś tam ![]() ![]() |