MotoNews.pl

[k] Omege A R6 min. 200KM

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak w temacie kupię omegę A R6 minimum 200 koni mechanicznych, tylko manual. Rodzaj nadwozia bez znaczenia.
Niedrogo.
Karol 503155518

Niedrogo nawet nie szukaj, większość tych silników jest pozajeżdżana. Dobrych egzemplarzy ze świecą zapłonową szukać i mało sobie raczej za nie nie będą liczyli. Zresztą Pabelo może się wypowiedzieć, bo rok temu też szukał i w końcu stanęło na 2,6 litra, żadna 3 litrówka 24V jaką wtedy oglądał nie była warta wywalania na nią kasy.

a ja kupilem dobre R6 3.0 Choc to fakt ciezko o zdrowa R6 i do tego bez gazu. Co Ci ludzie wyczyniaja

Tak, ale u Ciebie to 3,0 było wstawiane zamiast 2,6; Pabelo też się bierze za taką operację. Poza tym za tę Bestię też wcale groszy nie zapłaciłeś.

wiadomo ze dobra Oma 3.0 nie pojdzie za 3-4k W sumie jak sie rozejrzalem po necie, to wcale tak duzo tez nie zaplacilem, a przynajmniej silnik mam zdrowiutki, co nawet bylo widac po shamowaniu go Wiadomo, ze zawsze w Omach jest cos do roboty, ale serducho musi byc zdrowe

Cytat:
2007-11-21 16:09:50, fatboy82 pisze:
przynajmniej silnik mam zdrowiutki, co nawet bylo widac po shamowaniu go

Zdrowiutki ale bez chipa serii nie trzymał

Cytat:
2007-11-21 16:16:08, Immo pisze:
Zdrowiutki ale bez chipa serii nie trzymał

hehehe ciekawe ktory po ponad 200kkm trzyma Taka starta to moze byc nawet blad pomiaru tej hamowni. Wazne, ze po chipie mam wiecej niz fabryka

Cytat:
hehehe ciekawe ktory po ponad 200kkm trzyma

Zadbany V6 z +200kkm trzyma co do kuca , nie wiem jak to jest z R6, no ale to starożytna konstrukcja więc może rządzić się innymi prawami

Cytat:
Taka starta to moze byc nawet blad pomiaru tej hamowni.

A mnie się wydaje mi się że to urządzenie zawyża w górę (przykład: 300Nm dla X30XE bez poważnych modów, na seryjnym dolocie i wydechu - to cholernie optymistyczne wskazanie ). Ale ważne że daje w miarę dobre pojęcie o różnicy przed i po. No i że Ty jesteś zadowolony

wszystko kwestia wpisana odpowiednich danych, mozna wpisac takie ze i 1000Nm wyjdzie
Jak wymienie skrzynie i bedzie sprawna to bede w 100% kontent

No niestety dobre 24v kosztuje...
i ja chcialem zaplacic ale nie bylo nic godnego uwagi

Dementuje plotki wcale nic nigdzie nie wkladam
zadnych operacji

PS. Szczurosław Ty gadulo...

Zainetersuj sie TYM

[ wiadomość edytowana przez: Pabelo dnia 2007-11-21 18:10:13 ]

Cytat:
2007-11-21 17:27:27, Pabelo pisze:
No niestety dobre 24 kosztuje... i ja chcialem zaplacic ale nie bylo nic godnego uwagi Dementuje plotki wcale nic nigdzie nie wkladam zadnych operacji PS. Szczurosław Ty gadulo... Zainetersuj sie TYM [ wiadomość edytowana przez: Pabelo dnia 2007-11-21 17:34:03 ]

Pabelo dzięki za ten link ale już wczoraj pojechałem ją obejrzeć i gość nie odebrał telefonu nawet więc to jest jakas dziwna sprawa ale bede dalej próbował ją obejrzeć
A 400 km przejechałem na darmo

http://motonews.pl/forum/?op=fvt&t=156135&c=32&f=9&start=160&177

Ostatni post.

Cytat:
2007-11-21 17:27:27, Pabelo pisze:
Zainetersuj sie TYM

chyba wczoraj stwierdziliśmy z kolegą Mr_B że to cudo może stało kiedyś obok 24v, ale na pewno nie ma tego silnika pod maską. 30NE.

edit: admeen wyprzedziłeś mnie

[ wiadomość edytowana przez: 7gsi dnia 2007-11-21 18:28:05 ]

Cytat:
2007-11-21 18:26:23, 7gsi pisze:
chyba wczoraj stwierdziliśmy z kolegą Mr_B że to cudo może stało kiedyś obok 24v, ale na pewno nie ma tego silnika pod maską. 30NE. edit: admeen wyprzedziłeś mnie [ wiadomość edytowana przez: 7gsi dnia 2007-11-21 18:28:05 ]

Dzwoniłem dzisiaj, silnik 12v. Gość zasugerował si etym co jest na klapie ale mechanik wyprowadził go z błędu A tak ogólnie to gość twierdzi że jest idealna nic nie trzeba robić tylko jak sie wyraził "duzo lac i jeździć"

Senatorek w moich stronach, oby był tak dobry jak cena.

Niedosc ze nie omega
to jeszcze ten automat
do drftu sie nie nadaje

...., czepiasz się...., hi hi hi

Cytat:
2007-11-21 18:41:19, Mr_B pisze:
Dzwoniłem dzisiaj, silnik 12v. Gość zasugerował si etym co jest na klapie ale mechanik wyprowadził go z błędu A tak ogólnie to gość twierdzi że jest idealna nic nie trzeba robić tylko jak sie wyraził "duzo lac i jeździć"

A jak buda wyglądała ???

Cytat:
2007-11-21 19:57:11, abigaz pisze:
A jak buda wyglądała ???

No przez telefon nie było widać ;]

Czyli tą z człuchowa można sobie odpuścić.
A może lepiej poszukać B z MV6?
Która z nich by się lepiej nadawała do driftu?
a wie ktoś może coś o tej

[ wiadomość edytowana przez: Pieczyniak dnia 2007-11-22 12:28:09 ]