2.0...Tragedia...Spalanie 15 litrów PB...Gaśnie...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Nierówna praca, błąd to 21

Czujnik przepustnicy, tps.

Przez to może tyle chlać ?

Idzie to gdzieś kupić ?

Kto ma 1.8/2.0 i godzinę czasu ?

Stawiam flachę za podmianę/ namiar z sensowną ceną.

Pomocy

Podczas pracy na wolnych jak już złapał błąd, odpięcie wtyczki od krokowca nie dało żadnego rezultatu

Powinien zareagować ?

Cytat:
2007-12-13 23:12:50, Zoltar pisze:
Nierówna praca, błąd to 21 Czujnik przepustnicy, tps. Przez to może tyle chlać ? Idzie to gdzieś kupić ? Kto ma 1.8/2.0 i godzinę czasu ? Stawiam flachę za podmianę/ namiar z sensowną ceną. Pomocy

Zolti ja mam całą sobotę możesz przyjeżdżać

ja żadko po miescie jezdze ale wczoraj mi sie zdarzyło ok 30 km w korkach skrzyzowania częste uruchamianie parkingi i spaliłem paliwka za 20zł kurcze espero to nie auto miejskie(normalnie na trasie mi pali ok 6 )
a esperaka mam sprawnego na bank

Cytat:
2007-12-13 23:12:50, Zoltar pisze:
Nierówna praca, błąd to 21 Czujnik przepustnicy, tps. Przez to może tyle chlać ? Idzie to gdzieś kupić ? Kto ma 1.8/2.0 i godzinę czasu ? Stawiam flachę za podmianę/ namiar z sensowną ceną. Pomocy

Spokojnie idziesz i kupujesz, koszt koło 70 zł.

Super

Idzie to wyczyścić ?

Zdiagnozować poza błędami ?

Może powodować takie spalanie ?

Cytat:
2007-12-14 00:02:30, Zoltar pisze:
Super Idzie to wyczyścić ?

Nie, jest nierozbieralny.
Cytat:
Zdiagnozować poza błędami ?

W zasadzie sie da, jest to zwykły potencjometr, mozliwe że jest juz wytarty, jakieś przerwy sie pojawiają.
Cytat:
Może powodować takie spalanie ?

Nie mam pojęcia, u mnie uszkodzony czujnik położenia przepustnicy powodował świrowanie skrzyni biegów, przechodziła w tryb awaryjny gdy tylko zdejmowałem nogę z gazu. Zwiększonego spalania nie zauważyłem mimo że dojechałem z tą awarią do Warszawy i spowrotem.

zolti jak padl tps to jaknajbardziej nierowna praca silnika jest mozliwa..spalil 15 bo przeszedl w tryb awaryjny..odpiecie krokowca wtedy nic nie da samochod korzysta z jakichs tam zapisanych na sztywno ustawien..jesli to sie daje latwo kupic i niedrogo to kupowac i nie pierniczyc sie..chociaz podmianka na jakis zdrowy czujnik od kolegi ma sens wtedy bedziesz mial 100% pewnosci

Sory, że się wcinam, ale gdzie siedzi ten czujnik tps? Może ktoś na fotce pokazać? Będę wdzięczny
Pozdrawiam.
PS Mam ten sam błąd(21), nierówną pracę silnika i papusia nieco więcej, zaryzykuję wymianę

do tego powinien byc spadem mocy maly wynikajacy z trybu awaryjnego, TPS jest w przepustnicy jutro podesle foty.

Zoltiiii mozliwe ze ja mam swoj stary TPS bo kiedys kupilem ale poprzedni okazal sie dobry, tylko czy tps dla `1,5 i 2,0 bedzie ten sam ??

Cytat:
2007-12-14 16:25:51, Outcast pisze:
do tego powinien byc spadem mocy maly wynikajacy z trybu awaryjnego, TPS jest w przepustnicy jutro podesle foty. (...)

Dzięki

Cytat:
2007-12-14 16:25:51, Outcast pisze:
tylko czy tps dla `1,5 i 2,0 bedzie ten sam ??

Tak, jest taki sam.

Outcast

Jak by to było to, to pijemy

Koledzy

Tps jest pod krokowym z tyłu przepustnicy

Jutro wymiana membran, przewodu, termostatu, płynu (+ gruntowne płukanie układu, 3-4 razy)

Espero musi żyć

Zoli, a może wystarczy popsikać styki jakimś kontaktronem, bo przyczyną mogą być np. zaśniedziałe styki.

Tak na marginesie, przy okazji tego czujnika, info dla potomnych:
w 2,0 i 1,8 znajduje się on pod krokowcem, a w 1,5 czujnik przepustnicy jest z przodu, a krokowiec z tyłu przepustnicy.

Na force pokazany czyjnik przepustnicy w 1,5.

[ wiadomość edytowana przez: kisztan dnia 2007-12-14 21:06:32 ]

Jutro dzień zakłady

70 km i 10 litrów, i love this game

no TPSy oplowkise mają to do siebie że zdychają po czasie. wymienić i sprawa rozwiązana natomiast 15PB to nawet jak na tryb awaryjny kompa za duzo ....

czy ty jeździsz namiętnie na LPG.??? bądź auto jedzilo.?

Ja jeżdżę ostro i od 3 miechów tylko na pb

A nie mówiłem?? To wszystko przez xenony na 100%
Wyjmij je i wszystko wróci do normy.
Zobaczysz, jest jak mówie.

Gdyby głupota latała, byłbyś pierwszym człowiekiem w kosmosie

Ja głupi?? A kto podniósł spalanie przez montaż zenonow?? No kto?? Moze ja??