Dziękuję!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Niedawno zacząłem czytać Wasze (teraz też już nasze) forum, mimo że jeżdżę Espero już ponad pół roku.

Nie minął jeszcze tydzień od kiedy zaglądam tu regularnie i z radością stwierdzam, że jest tutaj kopalnia rad i pomysłów no to aby ulepszyć swój samochód i zmienić go nie do poznania.

I tak po tygodniu czytania po PARE :: godzin dziennie powróciła miłość do mojego samochodu; wiem już, że:

Fotele pasują od Vectry i nawet kupiłem http://allegro.pl/item282131111_282131111.html ,
szybki można przyśpieszyć montując przekaźniki, zamki pasów wystarczy psiknąć WD zamiast kupować nowe, klapa bagażnika otwiera się z pilota dzięki jednemu z postów, a jak przewody zapłonowe to tylko Tesla.
Na gwiazdkę od mojej dziewczyny zażyczyłem sobie głośniki na przód 16,5 zamiast 13 bo wiem, że z trudami, ale w końcu wejdą itd...

Jednym słowem jesteście super, a to co napisałem wyżej to tylko mały ułamek % pomysłów do zrealizowania w DE.

Dziękuję i życzę Wesołych Świąt!

[ wiadomość edytowana przez: Skorupa-S1 dnia 2007-12-18 14:28:44 ]

NIe za ma co dziekować. Po to między innymi takie forum jest.
I coby Ci się auto sprawowało na 102

O kurczę, jaki fajny post
Aż się miło czyta

Udanego i bezawaryjnego użytkowania Esperanzy

Pozdrawiam - SpeedR

Cytat:
2007-12-18 16:01:03, SpeedR pisze:
O kurczę, jaki fajny post Aż się miło czyta

To fakt
oby tylko forumowi malkontenci nie ugasili zapału nowego Kolegi Klubowego

Ładny post

Cieszymy się, że forum się przydaje

Pozdrowionka i powodzenia w ulepszaniu esperaka

Nie zraź się, jak Twoje auto zacznie się sypać na potęgę.

Wtedy należy sprzedać trupa, kupić coś nowszego i dalej cieszyć się znajomością z forum

Cytat:
2007-12-18 18:19:04, Zoltar pisze:
Nie zraź się, jak Twoje auto zacznie się sypać na potęgę. Wtedy należy sprzedać trupa, kupić coś nowszego i dalej cieszyć się znajomością z forum

1. Mazda (8,04%)
2. Honda (8,90%)
3. Toyota (15,78%)
4. Mitsubishi (17,04%)
5. Kia (17,39%)
6. Subaru (18,46%)
7. Nissan (18,86%)
8. Lexus (20,05%)
9. Mini (21,90%)
10. Citroen (25,98%)
11. Daewoo (26,30%)
12. Hyundai (26,36%)
13. Peugeot (26,59%)
14. Ford (26,76%)
15. Suzuki (27,20%)
16. Porsche (27,48%)
17. Fiat (28,49%)
18. BMW (28,64%)
19. Vauxhall (28,77%)
20. Mercedes (29,90%)
21. Rover (30,12%)
22. Volvo (31,28%)
23. Volksvagen (31,44%)
24. Jaguar (32,05%)
25. Skoda (32,12%)
26. Chrysler (34,90%)
27. Audi (36,74%)
28. Seat (36,87%)
29. Renault (36,87%)
30. Alfa Romeo (39,13%)
31. Saab (41,59%)
32. Land Rover (44,21%)
33. Jeep (46,36%)

daewoo na 11 miejscu w rankingu niezawodności .... wiec prosze przestancie juz marudzic ze sie rozsypia.. moim zdaniem próba na prawie pięciuset tysiącach samochodów daje do myslenia
cieszy mnie to mi mam nadzieje ze da wam do myslenia .
bo moim zdaniem to bardzo niezawodna marka .
espero nie jest tu wyjatkiem od reguły

na próbie 450 tys samochodów , usterki zgłaszane przez użytkowników i warsztawty samochodowe

zródło

Boże

Chłopie

To są testy aut 3-5 letnich

A tu ludzie mają ponad 10 letnie... I co ? Nadal będziesz się onanizował tabelkami ?

Ciesz się z gadżetów póki jeszcze możesz. Za rok się będziesz cieszył jak będziesz usuwał rudą, a za 2 lata będziesz kur*ował na całą robotę z usuwaniem rudej z roku poprzedniego, której efektu już nie widać, a co gorsza rudej jest 2x więcej.
W finale pchniesz złoma za drobne (kur*ując czemu tak tanio) i będziesz 2 x szczęśliwszy niż dzisiaj jesteś.

Cytat:
2007-12-18 19:20:15, Zoltar pisze:
Boże Chłopie To są testy aut 3-5 letnich A tu ludzie mają ponad 10 letnie... I co ? Nadal będziesz się onanizował tabelkami ?

tam na dole jest żródło....

czytałeś ?? pisze jak byk 3-9 lat....

umiejętność czytania zanika co za czasy

[ wiadomość edytowana przez: greenberg dnia 2007-12-18 19:29:32 ]

Cosik wazeliniarski ten temat

chciałem zasugerować że koleś zapomniał o najważniejszej i najczęstszej radzie- "wepchnij go do wisły albo inne cieku wodnego w okolicy"

Wiem, że się sypie Sypał się do tego stopnia, że poszedł w odstawkę, a w rodzinie pojawiło się inne - zamiast tego- auto.

Decyzją rodziców nie poszło na żyletki, a w moje ręce i teraz dochodzi do siebie. A co do rdzy... Walczę i wychodzi mi to bardzo dobrze, duża w tym zasługa poprzedniego właściciela, który zadbał o zabezpieczenie Rustcheckiem.

Zdrowy rozsądek mną kieruję, więc nie zrobię sobie skóry jak Lucyferus, ale i tak trochę pobajeruję

Cytat:
2007-12-18 20:42:43, Skorupa-S1 pisze:
Zdrowy rozsądek mną kieruję, więc nie zrobię sobie skóry jak Lucyferus, ale i tak trochę pobajeruję

Tylko nie przekombinuj za bardzo, bo ja szczególnie w niedzielę widzę, jak czasem jestem w Wieluniu, wiele przekombinowanych Golfów, Aster i Beemek.

Cytat:
2007-12-18 20:42:43, Skorupa-S1 pisze:
Sypał się do tego stopnia (...) ale i tak trochę pobajeruję

Spox, przejdzie Ci. Klubowicze tutaj mili są, każdego na ziemię sprowadzą
Nawet jak po esperaku kupisz sobie jakąś nówkę full wypas, to Cię przekonają, że najlepiej tego złoma następnego dnia w najbliższej rzece utopić.
A .... i przypadkiem o Leganzie jako następcy esperaka nie myśl

hmm zoltara mozna usprawiedliwic, od chyba 2 miesiecy jego espero niejest w 100% sprawne, nie pamietam juz kiedy i PB i LPG mial sprawne jednoczesnie - jedno naprawi, spierdzieli sie drugie itp. Ja tam poki co nienarzekam - zadnej powaznej awarii od ok 60 tys km

[ wiadomość edytowana przez: Outcast dnia 2007-12-18 23:24:54 ]

Cytat:
2007-12-18 19:26:58, greenberg pisze:
tam na dole jest żródło.... czytałeś ?? pisze jak byk 3-9 lat.... umiejętność czytania zanika co za czasy [ wiadomość edytowana przez: greenberg dnia 2007-12-18 19:29:32 ]

A wiesz w jakim procencie ocenia takie, a inne wiekowo Miszczu ?

Zejdź na ziemię...

Wiesz, to że bodaj Toyota zabrania Adac interwencji, i statystyka przez to nie jest realna ?

Ps.

Do autora, dobrze kombinujesz... Jest ok, to ok

Pieprzy się za dużo, to do Wisły/Odry... Gdzie masz bliżej...

Cytat:
2007-12-18 22:55:20, Zoltar pisze:
A wiesz w jakim procencie ocenia takie, a inne wiekowo Miszczu ? Zejdź na ziemię... Wiesz, to że bodaj Toyota zabrania Adac interwencji, i statystyka przez to nie jest realna ? Ps. Do autora, dobrze kombinujesz... Jest ok, to ok Pieprzy się za dużo, to do Wisły/Odry... Gdzie masz bliżej...

"miszczu" a pomyśl(?!) jakie modele sprzedawali na wyspach i do kiedy wyjdzie ci duzy procent ...
i nie kombinuj z adac bo badania do tej ankiety nie obejmowały szkopów

Nadal nie kumasz o co mi biega

Pierwszy właściciel to jedno, zmęczone auto z drugiej ręki to inna sprawa... Wiesz już czemu statystyka w przypadku tego forum jest o kant dupy... ?

Cytat:
2007-12-19 00:45:45, Zoltar pisze:
Nadal nie kumasz o co mi biega Pierwszy właściciel to jedno, zmęczone auto z drugiej ręki to inna sprawa... Wiesz już czemu statystyka w przypadku tego forum jest o kant dupy... ?

a czy jest tam napisane ze badanie dotyczy tylko pierwszych włascicieli???
nie jest...