Jaki program?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
musze przesłac na inny komputer plik MDF który ma 840 MB:-/i własnie mam problem:-/bo nieumiem tego podzielic a i niemam tak duzej płyty(brak nagrywarki dvd)i moze znacie jakis sposob zeby mozna to było przesłac na inny komputur?moze za pomoca jakiegos programu ?który umozliwi przesłąnie tego pliku na inny komputer?

Wymontuj HDD i podczep go do drugiego kompa. Proste, szybkie i bezpieczne.

Program... na upartego mozesz próbowac za pomocą gadu-gadu. Moze tez znajdziesz cos odpowiedniego na www.komputerswiat.pl w dziale download ( poczytaj opisy ).

A podzielic to mozesz WinRAR - em. Łatwo go znalesc w sieci i jest po polsku.

no z tym hdd bedzie problem bo ten komp jest okolo 300 km od mojego kompa:-/a przez gg to moze potrfac tygodnie:-/

Cytat:
2006-03-20 22:23:40, patrykowski pisze:
no z tym hdd bedzie problem bo ten komp jest okolo 300 km od mojego kompa:-/a przez gg to moze potrfac tygodnie:-/

To umieść plik na jakimś bezpłatnym serwerze. Ich lista była tu gdzieś na forum.
EDIT: Oto ona.

[ wiadomość edytowana przez: Adam4302 dnia 2006-03-20 22:26:59 ]

Cytat:
2006-03-20 22:23:40, patrykowski pisze:

To nie wiem jak chcesz to zrobic inaczej.

Spakuj to rarem / zipem / winacem ustawiajac wielkosc woluminu na 700mb, nagraj na 2 plyty i juz.

TotalCommander (wcześniej Win Commander)- mwenu PLIK->PodzielPlik (ScalPlik) i inne tego typu programy...ale po co. Nie lepiej spiąć oba kompy ze sobą po USB lub po LAN'ie (oczywiście jeśli sa blisko).

Cytat:
2006-03-21 07:46:49, AsterixGal pisze:
TotalCommander (wcześniej Win Commander)- mwenu PLIK->PodzielPlik (ScalPlik) i inne tego typu programy...ale po co. Nie lepiej spiąć oba kompy ze sobą po USB lub po LAN'ie (oczywiście jeśli sa blisko).

przeciez pisze, ze 300km.

to czego Ty niby patrykowski oczekujesz, programu teleportujacego pliki?

Cytat:
2006-03-21 07:51:13, Cwikus pisze:
przeciez pisze, ze 300km. to czego Ty niby patrykowski oczekujesz, programu teleportujacego pliki?

hmm szczerze to niewiem:-/musze przesłac pewien plik który zajmuje 802 mb na inny kompnajlepiej poszło by to przez neta ale jak?

na poczatku myslałem zeby cos znalesc na zasadzie np kazza gdzie bym to mógl udostepnic a inna osoba by sobie to sciagła?lub cos w tym stylu

Cytat:
2006-03-21 13:36:01, patrykowski pisze:
hmm szczerze to niewiem:-/musze przesłac pewien plik który zajmuje 802 mb na inny kompnajlepiej poszło by to przez neta ale jak? na poczatku myslałem zeby cos znalesc na zasadzie np kazza gdzie bym to mógl udostepnic a inna osoba by sobie to sciagła?lub cos w tym stylu

Direct Connect ??
(DC ++)
http://www.dchub.pl/

WinRar lub WinZip podzieli Ci plik na mniejsze (nawet po 15 mega) i wtedy możesz nawet wysyłać mailem.

jesli masz zewnetrzne IP to polecam BPFTP serwer
robisz ze swojego kompa serwer FTP
tworzysz klientowi konto i ciagnie