Problem z gazem

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czesc! Mam problem z przelaczaniem sie benzyny na gaz. Posiadam nowa instalacje od lutego b.r., auto peugeot 205 silnik 1,4 na jednopunkcie. Wszystko bylo dobrze az od ok miesiaca mam tak ze po odpaleniu rano zimnego silnika i przegazowaniu od razu przelacza sie na gaz, nawet mimo ujemnych temperatur. Odwiedzilem zaklad gdzie byl gaz montowany, gosciu najpierw powiedzial ze pewnie mam slaby akumulator i komp dlatego przerzuca na gaz (owszem mialem kiepski), jednak po wlozeniu nowego akumulatora jest to samo. Gazownik podlaczal auto pod komp, niby temperatura przelaczania jest ustawiona na 16 stopni a dalej jest to samo. Tym razem cos swirowal ze mase mam slaba gdzies, moze przy silniku lub przy kompie ale cos nie wierze w to. Mial ktos podobny przypadek? Moze to po prostu czujnik temp jest zepsuty?

Możliwe, że to wina czujnika. Sprawdź czy przewody od czujnika nie mają przetartej izolacji i nie robią zwarcia do masy albo między sobą.

Witam ponownie!
Problem rozwiazany-okazalo sie ze to jednak ten czujnik temp.-po wymianie wszystko wrocilo do normy-dzis rano przejeczhalem ok. kilometra zanim przerzucil na gaz