Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Maestro Klubowy Weteran Toyota Avensis Rzeszów | 2007-12-13 20:48:07 To do klubowiczy ten apel? ![]() Widziałeś gdzieś kogoś z popalonymi żarówkami? To dawaj kto to! Zjebka, grupowy wpierdol i zawieszenie. -- Wiesiek "...abyś Cię..." - no no. |
![]() kobar Klubowy Weteran Ford Mondeo Warszawa-Bemowo | 2007-12-13 21:06:25
Muszę Ciebie zmartwić, ci co maja popalone żarówki z reguły o tym wiedzą. Kobar |
![]() Maestro Klubowy Weteran Toyota Avensis Rzeszów | 2007-12-13 21:27:01
No tak - żarówki oświetlające tablice maja decydujący wpływ na bezpieczeństwo. A same tablice mogą być błotem u..bane. Weź umieść jeszcze apel o trzeźwość, sprawdzenie działania hamulców, stan ogumienia, czystość spalin, luzów w kierownicy, stan amorów, ..... No ... trochę można sobie poapelować. -- Wiesiek |
![]() Esperynek Klubowy Weteran Skoda Octavia 1,4 TSI Częstochowa | 2007-12-13 21:33:26
To jeżeli tak, to w takim razie można polemizować, po co w ogóle są te żarówki, albo po co w ogóle są tablice rejestracyjne. Chyba po to je montują, aby spełniały swoją rolę.Oczywiście, że trzeba apelować. Od czegoś trzeba zacząć. Poza tym mówicie tak, jakby wszystko było dla Was jasne i oczywiste, a pewnie gdyby zrobić ankiętę, to kopa ludzi sprawdzała światła z pół roku temu albo dalej. ![]() |
![]() Adam4302 Klubowy Weteran ![]() Dacia Logan Katowice Wsch. Wąsk. | 2007-12-13 21:49:27
Trzeba siać, siać... Nie nasłuchałeś sie radia maryja ostatnio przez przypadek? ![]() ![]() ----------------- czasem tu zaglądam |
![]() Esperynek Klubowy Weteran Skoda Octavia 1,4 TSI Częstochowa | 2007-12-13 21:52:21
Przez przypadek? Ja słucham codziennie przynjamniej godzinę, bo bez tego usnąć później nie mogę. ![]() |
![]() greenberg Espero 1.5 San Diego na 45% | 2007-12-13 22:06:41 co za topic... .. .. i wiesz co ci powiem.. 11 lat to auto mam w rodzinie... i jak dotej pory 2 żarówki zmienilem... nie widziałem jeszcze esperaka z popalonymi zarówami... ![]() a topik głupkowaty.... nie moge sie juz doczekac topicu w wiglie!! " spożywajcie pokarmy powoli przeżuwając !! nieprzeżuwanie może sprawić ze sie udławicie i umrzecie !!!! zadbajcie o swe safety i żujcie wolno " "uwaga jedz ostrożnie w trakcie wigili zgaga może cie zabić to niebezpieczne !!! " ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() tommi3737 Klubowy Weteran Megane CC Łódź | 2007-12-13 23:50:40
Zgadzam się z tobą w całej rozwiązłości ![]() |
![]() pyrekcb Klubowy Weteran gumoleon & już nie l ... Warszawa | 2007-12-14 00:24:06
Celna riposta, Esperynek! ![]() |
![]() pyrekcb Klubowy Weteran gumoleon & już nie l ... Warszawa | 2007-12-14 00:26:21
Łomatko! ![]() |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2007-12-14 06:52:56 Co Ci Esperynek odwaliło?
- Jak ktoś jeździ tylko za dnia to nawet nie wie, że mu któraś z przednich żarówek nie świeci, a i ich świecenie zwykle jest w dzień zbędne. - Tablicę rejestracyjną miałem od 2 miesięcy zupełnie nieczytelną bo tak uwalona w kombiaku błotem była i dobrze mi z tym było. Zresztą na co komu ona jest potrzebna? - Z tylnych świateł stop-y tylko sprawdzam może raz w roku bo one są 3 więc jak 2 nie działają to 1 wciąż jest wystarczająco sprawny. - Kierunki... też mam 3 szt. i to na każdą stronę auta więc ile z nich może być nagle niesprawnych. I jeszcze kontrolka sygnalizuje ich niesprawność. Ogólnie światła sprawdzam przy okazji - gdy np. żona odjeżdża, a ja kątem oka patrzę jak jej idzie. - greenberg dobrze to podsumował!!! [ wiadomość edytowana przez: piotr_ek dnia 2007-12-14 06:55:09 ] |
![]() SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2007-12-14 10:34:02
O "Dżizus", ale śmiechwę złapałem po przeczytaniu Twojego posta ![]() ![]() Faktycznie, trafne stwierdzenie ![]() ![]() A w temacie... Jak zwykł mawiać mój wujek "... jadąc w trasę zadbaj o nieczytelne tablice... " ![]() Pozdrawiam - SpeedR ![]() |
![]() lothaar Sympatyk Klubu Espero Peugeot 407 SW Wawa | 2007-12-14 10:38:58 Ja tam światła sprawdzam generalnie przed każdą większą podróżą. Poza tym mam w schowku zapasowe żarówki więc nawet jak policja zatrzyma to wymienię jeżeli nie będę wiedział wcześniej, że się przepaliła któraś.
Ogólnie przez te wszystkie lata jeżdżenia to wymieniłem w sumie żarówkę z przodu może ze dwa razy, raz na pewno kierunkowskaz i chyba jakąś w trzecim świetle stopu kiedyś. A na światłach cały rok jeżdżę od zawsze. Codziennie za to patrzę czy mam nadal dwie tablice rejestracyjne. Bo ich brak może być większym problemem niż przepalona żarówka. |
![]() Jabuszko Laguna Warszawa Bródno | 2007-12-14 10:50:24 ja to juz esperaka z popalonymi zarowkami widzialem nie raz albo z niedzialajaca wcale blanda ![]() zaden nie był klubowy ![]() |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2007-12-14 11:29:53 Ja przez niespełna 5 lat posiadania złomero wymieniłem RAZ żarówkę z tyłu.
Przez pół roku posiadania złomguny wymieniłem 3x żarówki postojowe (czyli te nigdy prawnie nie potrzebne) z przodu. Szkoda czasu na pierdoły w stylu sprawdzania żarówek itp. itd. gdyż padają one najczęściej wtedy gdy się jedzie. Na postoju jakoś nie zdychają. |
![]() JaRabbit Klubowy Weteran Toyota Corolla WF | 2007-12-14 13:36:37
Jeeeeeeeeeeezu,to ja już się widzę na szafocie ![]() ![]() i dodatkowo mam tablice rejestracyjne przedziurawione śrubami co mi ich nie zaimali. Na to też jest paragraf. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Nerwica Klubowy Weteran Ford Mondeo ST220 Warszawa | 2007-12-14 13:43:28 Choroba, jak Wy tak dbacie o bezpieczeństwo, to ja się boję Was spotkać na drodze.. ![]() ![]() [ wiadomość edytowana przez: Nerwica dnia 2007-12-14 13:44:27 ] |