Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() certiif Klubowy Weteran Daewoo Espero 2.0 CD ... Kraków | 2011-02-16 11:20:53 Prawdopodobnie "poszła" uszczelka pod głowicą. |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2011-02-16 13:37:08 Ciężko zrozumieć Twą wypowiedź. Mnie ze zbiornika wybijało jak zawór na korku się uszkodził. |
![]() bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2011-02-16 14:54:14
Naprawdę trudno zrozumieć o co Tobie chodzi dokładnie ![]() Proponuję spróbować użyć coś z tej serii specyfików ![]() |
![]() rudi Espero Wloclawek | 2011-02-16 18:30:24 pierwsze to wymień/uzupełnij płych chłodzący i patrz jak się będzie auto zachowywało bo może to być faktycznie przeżarta uszczelka i daje ciśnienie do układu (twarde przewody są typowym symptomem) Powodzenia ![]() |
taboon Gdynia | 2011-02-16 20:03:55 Spróbuj wyjąć termostat, zalej płynem i odpal, zobacz jak to będzie wtedy wyglądało. Ja miałem coś podobnego.
To że pompa wody się kręci nie oznacza, że działa prawidłowo. Mogły się łopatki oberwać, bądź na ośce się oberwało. i pompa się kręci a nie robi przepływu. To że w oleju nie ma płynu/piany nie świadczy że uszczelka jest całą, potrafi ona puścić w różnych miejscach. |
![]() nawigator5 Klubowy Weteran espero 1.5 lpg Poznań | 2011-02-17 19:11:15
K...... j...... m...... ![]() Tey - pisz po angielsku jak będzie Tobie łatwiej..... Piszesz jakbyś wrócił z emigracji i ze 20 lat języka polskiego nie używał ![]() Ale do rzeczy: Kiedy ci wybija ten płyn - jak silnik jest zimny? ciepły? gazujesz? niegazujesz? To są kluczowe informacje a ty nic na ten temat nie piszesz... Jak Tobie wybija płyn na gorącym silniku to jedną z prawdopodobnych przyczyn może być zapchana / niewydolna chłodnica i poziom płynu rośnie na skutek wzrostu temperatury, bo ...ciecz się rozszerza. Ja to kiedyś przerabiałem. Po ok 7 miesiącach od czasu kiedy wlałem jakiegoś syfu do uszczelniania chłodnic (bo mi ciekła), syf osiadł na ściankach całego układu chłodzenia i chłodnica straciła swoją wydolność. Rezultat: wymiana chłodnicy. wybijanie ustało. Ale mogą być inne przyczyny o których koledzy piszą. Do póki nie doprecyzujesz co i jak ...nic nie poradzimy. |