[126p] fazowanie wałka

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jak to jest z tym fazowaniem: mam 760tke włożoną fazowana 1 ząbek (taka zabawa w ciągnik siodłowy, chodzi o to żeby szedł od samego dołu ) tyle ze nie wiem czy to dobrze jest zrobione bo jakos tak dziwnie to teraz jeździ. Także moje pytanie, w którą strone obracać dużym kółkiem żeby polepszyć ciąg od dołu a w którą strone żeby polepszyć ciąg od górY? znaczy sie jak chce od dołu to zgodnie z ruchem wskazówek czy przeciwnie?

jezeli chcesz miec lepszy dół, to rozpilowujesz duze koło roz. w prawo, czyli kolem obrócisz w lewo...

lepsza góra, rozpilowujeszw lewo => koło obracasz w prawo..

mam nadzieje ze skumałes..?

jop

Kombinacja niczem alpejska.... 760'tka i ma ciagnać od dołu?? Zdecyduj się co chcesz i do tego dopasuj wałek, a nie odwracasz kota ogonem bo ma być tak jak Ty chcesz....

jak mniemam to chyba fazowanie jest po to żeby raczej dopasować wałek bardziej pod siebie prawda?

Cytat:
2005-08-10 22:01:53, toki pisze:
jak mniemam to chyba fazowanie jest po to żeby raczej dopasować wałek bardziej pod siebie prawda?

Ale bez przesady......
Przeciez ten wałek jest tak zrobiony zeby miał dobra gore,a nie dół....
Ten wałek nigdy nie bedzie sie krecił dobrze od np:2000 tys...
Jak go za bardzo obrócisz,to stracisz nawet "gore"...I bedzie własnie nijako

zobaczymy, jutro sie tym pobawie
okej to jak najlpeiej ten wałek ustawić? zostawic w spokoju tak jak pan Bóg przykazał i nie fazować czy jak?

[ wiadomość edytowana przez: toki dnia 2005-08-10 22:31:54 ]

Za mocny wałek to raz a 2 sprężanie Z nim musisz coś zrobić Taka moja rada

odczep sie od tego sprężania, wiem ze hujowe ale nie mam czasu ani weny tego robic

Cytat:
2005-08-10 23:06:43, _Szary pisze:
Za mocny wałek to raz a 2 sprężanie Z nim musisz coś zrobić Taka moja rada

Słuchaj speca. Bedziesz wielki

a ktos fazuje jakies wałki "na góre" ? (rozpiłowane otworki w prawo chyba) ja mam jakis "rajdowy" wałek od Świątka (nie ma oznaczenia) fazowany w dół (rozpiłowane otworki w lewo o 1mm wg zaleceń ) efekt jest taki ze kreci sie od około 2500 i idzie rowno do czasu az zacznie przerywac (brak paliwa w gazniku? pompka nie wyrabia?) ale gora jest troszke słabsza tak mi sie wydaje. czy to ze jest przefazowany w dół moze osłabic góre?
pozdro!

ten sam wałek, ustawiłem na 0 i jest wyrazna poprawa wysokich obrotów, zaczyna ciag okolo 500 obr wyzej ale dol tez jakby sie poprawil wiec jestem zupełnie zadowolony

hmmm mialem kiedys 760 od Swiatka z tego co pamietam to walek wyczynowy czy wyscigowy i ciagnie od 3000 tysiakow 3500 jakos tak wiec dolu to raczej nie bedzie mial zmien walek bedzie dol ot taka moja rada