MotoNews.pl
9 Światła pozycyjne obrysowe w drzwiach... (204141/0) - PT

Światła pozycyjne obrysowe w drzwiach...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

Jeżeli temat już był to proszę mnie nie "zjadać" tylko podać link do niego

Chodzi mi o światła obrysowe czerwone ...jakie w latach 70' miały w drzwiach np. PF 125 , a obecnie mają samochody "z wyzszej półki"

Chcę sobie coś takiego zamontować po moich ostatnich "prawie wypadkowo-kolizyjnych" sytuacjach.

Myślałem o zamontowaniu ...czerwonej kontrolki ładowania od Żuka (Ǿ ok. 20mm) ale wydaje mi się, że wyglądałoby to wiejsko.
Co do podłączenia to mogłaby świecić cały czas razem z pozycyjnymi - a nie tylko po otwarciu drzwi.
Tak, że jaka lampka Waszym zdaniem byłaby najodpowiedniejsza do tego celu ?

Cytat:
2008-01-17 15:09:55, nawigator5 pisze:
Co do podłączenia to mogłaby świecić cały czas razem z pozycyjnymi - a nie tylko po otwarciu drzwi.

Kicha. Zatrzymujesz się, wyłączasz silnik, wyłączasz światła żeby nie pikało no i lampka w drzwiach również Ci gaśnie. Co ja bym proponował... folię odblaskową, a lampki lepiej zamontować żeby błoto oświetlały po otwarciu drzwi. To byłoby to!

Cytat:
2008-01-17 15:30:02, piotr_ek pisze:
Kicha. Zatrzymujesz się, wyłączasz silnik, wyłączasz światła żeby nie pikało no i lampka w drzwiach również Ci gaśnie. Co ja bym proponował... folię odblaskową, a lampki lepiej zamontować żeby błoto oświetlały po otwarciu drzwi. To byłoby to!

Spróbuj podpiąć się pod czujnik otwartych drzwi.

Cytat:
2008-01-17 15:30:02, piotr_ek pisze:
Kicha. Zatrzymujesz się, wyłączasz silnik, wyłączasz światła żeby nie pikało no i lampka w drzwiach również Ci gaśnie....

Też prawda

No ale jaka lampka Waszym zdaniem nada się do tego... może jakaś dioda?
...bo uzmysłowiłem sobie, że jak zdecyduję się np. na kontrolkę od Żuka ...o średnicy ok 20 mm, to czym to wywiercę ?
...wiertło 20mm "rozszarpie" drzwi

Cytat:
2008-01-18 07:09:27, nawigator5 pisze:
Też prawda No ale jaka lampka Waszym zdaniem nada się do tego... może jakaś dioda? ...bo uzmysłowiłem sobie, że jak zdecyduję się np. na kontrolkę od Żuka ...o średnicy ok 20 mm, to czym to wywiercę ? ...wiertło 20mm "rozszarpie" drzwi

np. dioda o średnicy 10mm, kilka diód 3mm "w rządku", albo listwę FLUX Przykład

Jak już to proponuję diodę przezroczystą o barwie czerwonej wraz z oprawką.

Szybki montaż a w nocy napewno będzie widoczne

a jakas fotke jao taka czerwona dioda oswietla to mozna??