Diesel 1.8 nie odpali POMOCY

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam serdecznie wszystkich.
Jestem tu nowy takze prosze o wyrozumiałosć. Może opisze wszystko od początku. Zostałem szczesliwym posiadaczem Forda. Moja radość trwała bardzo krótko gdy dwa dni po zakupie chciałem go dopalić ;-( Do czego jak narazie doszedłem to zamiast płynu w chłodnicy była woda. Cały układ zamarzł węże wszystkie twarde i sztywne, amochód nie odpala, nie wiem co moge samz tym zrobić?? Najlepiej spuscic wode ale jak ?? jak pozostał sam lód, dolac koncentratu?? czy mogło cos rozsadzić??
Prosze o rade bo nie wiem co mam robić.

Ojj stary,nie wiedza kosztuje,po pierwsze to szybko go do warsztatu jakiegos gdzie jest cieplo niech odmarznie. jak od marznie to sie okarze co sie stalo - moglo rozsadzic blok silnika. A do poprzednika bym pojechal i mu oddal ten samochod za nr z woda w ukladzie ...

lepiej idź do gościa i mu zrób awanture i oddaj samochód
Bo w zimie 1.8D ma problemy z odpaleniem tak czy siak.
wiem to z własnego doświadczenia

Cytat:
2007-12-24 13:32:38, JmB pisze:
lepiej idź do gościa i mu zrób awanture i oddaj samochód Bo w zimie 1.8D ma problemy z odpaleniem tak czy siak. wiem to z własnego doświadczenia

tak a gośc powie nie ma sprawy ,biore go i oddaje panu kase
tak jak pisał seba do ogrzewanego warsztatu, moze nic nie rozsadziło moze uda się spuscic płyn i bedzie ok,a poza tym na zime warto sprawdzic swiece i aku

Cytat:
2007-12-24 13:32:38, JmB pisze:
lepiej idź do gościa i mu zrób awanture i oddaj samochód Bo w zimie 1.8D ma problemy z odpaleniem tak czy siak. wiem to z własnego doświadczenia

Jak jest nie sprawny lub ma z 700tys km to nie ma sie co dziwic
Nam mondi cos zaczal ciezko palic jak mroziki przyszly - co sie dziwic jak jedna swieca grzala to cud ,ze w ogole palil

a co? 700 kkm to duzo?
Duzo to 1000 000 km

lepiej oddaj go. Może da radę to odkręcić. Mrozy już były i cholera wie co to mogło tam narobić. zobaczysz dopiero jak odtaje i coś zacznie cieknąć. U mnie dziś -8 w dzień a w nocy chyba ze -12.

MAM SILNIK 1.8 TDI Z INTERCOOLEREM KOMPLETNY NA SPRZEDAż JAK CHCESZ TO DZWON NUMER 713933066 PYTAJ O MARIUSZA