Hamulec ręczny getz

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich,
Po wymianie tylnych szczęk hamulcowych mam bardzo duży luz na dźwigni hamulca ręcznego /zaciągam ręczny do końca i dopiero dobrze bierze/ nie chcę mi się jechać z reklamacją do mechanika i pytam was znacie może sposób- łatwy na zmniejszenie tego luzu taki bez wchodzenia pod samochód ? pewnie linki jakoś trzeba naciągnąć?
AHA przy okazji zamienię swojego Getza na coś większego np. elantra diesel.

dzięki pozdrawiam
samych dobrych dni w 2008 r

Sprawdz samoregulatory i naciag linki. Moze linka juz sie wyciagnęła

Cytat:
2007-12-29 18:15:44, yendrek pisze:
Witam wszystkich, Po wymianie tylnych szczęk hamulcowych mam bardzo duży luz na dźwigni hamulca ręcznego /zaciągam ręczny do końca i dopiero dobrze bierze/ nie chcę mi się jechać z reklamacją do mechanika i pytam was znacie może sposób- łatwy na zmniejszenie tego luzu taki bez wchodzenia pod samochód ? pewnie linki jakoś trzeba naciągnąć? AHA przy okazji zamienię swojego Getza na coś większego np. elantra diesel. dzięki pozdrawiam samych dobrych dni w 2008 r

Jedź do mechanika i niech zrobi to jak trzeba a nie na odpier....

Ja po zamienie szczęk czekałem 3 tys "aż sie dotrą". linka napięta na maks i dalej pupa. W końcu pojechałem do innego warsztatu i tam człowiek

1. samoregulatory wyregulował.
2. użył regulacji wewnątrz samochodu ( accent )

i nagle się okazało że koreańczyki wcale nie mają słabego ręcznego Od tamtego czasu jest ok.