Problem z regulacja lpg

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, moze ktos muglby mi pomuc.Mianowicie, mam audi 100 na lpg.Jest to gaznikowiec na pierwszej generacji, wielu gazownikow probowalo juz regulowac autko ale jest coraz gorzej na poczatku palilo w miescie ok.11l/lpg(to byly te dobre czasy).Potem 1 regulacja i 13 l/lpg,potem kolejna 14,5 l,potem ze wsieklascia oddalem znow auto i zgadnijcie??16,5 l/lpg.Zdesperowany sam sprubowalem go regulowac tym pokretlem na gumowych przewodach, napoczatku byly efekty w postaci 15l(aha i odkrylem podczas regulowania ze pokretlo bylo odkrecone na maxa), ale znuw pali 16l. Czy ktos moze zna jakies sposoby przykrecenia go?niepomoglo calkowite przykrecenie mocy wrecz mam wrazenie ze chyba zacznie palic jeszcze wiecej bo pod gore silnik sie zazyna a samochud jedzie 40km/h.a wczesniej to na 5 biegu mozna bylo poginac pod gore, sa tez na nim te slynne magnetyzery,czy one tez pomagaja?prosze jezeli ktos wie jak regulowac gaznikowce to prosze o pomoc.

rutynowo: ile lat/km ma parownik

Witam
parownik ma jakies 5 lat i zrobil 100.000km.poprzedni wlasciciel nim tyle zrobil ja zrobilem kolejne 3 tys.

Więc tak: silnik na gaźniku, uruchamiany na 99% non stop na lpg; myślę, że parownik nadaje się na śmietnik

DZiekuje za pomoc a mam jeszcze takie pytania czy mozna by w takim razie zregenerowac muj parownik, zestawem do regeneracji?, czy lepiej kupic nowy? Aha i jezeli czasami po wylaczeniu samochodu slychac dziwne buczenie z oklic parownika, a potem smierdzi gazem. To czy moze to znaczyc ze elektrozawor jest do wyrzucenia?(bo tak mi powiedziano)
pozdrawiam

Cytat:
czy mozna by w takim razie zregenerowac muj parownik, zestawem do regeneracji?,

Można, stosuj rachunek ekonomiczny, tzn.: cena zestawu do loVato +robota+ niespodzianki (np wymiana kolanek wodnych, zapieczona w obudowie śrubka by-passu ect.); cena nowego parownika + szybka wymiana i reg.

Sam wybierz co się bardziej opłaca.

Ps. do ew. reg. zestawem stosuj możliwie org. części, po naprawie ątpliwej jakości menbranami parownik nie działa poprawnie zbyt długo i cały wysęp ekonomicznie bierze w łeb.

Cytat:
Aha i jezeli czasami po wylaczeniu samochodu slychac dziwne buczenie z oklic parownika, a potem smierdzi gazem. To czy moze to znaczyc ze elektrozawor jest do wyrzucenia?(bo tak mi powiedziano)

być może, napewno się zacina; jeśli cewka jest sprawna, można go oczyścić(trzpień, tu występuje zacinanie w obudowie)i wymienić gumowy grzybek (jest w zestawie, tzn powinien być)

[ wiadomość edytowana przez: omegolotC30NE dnia 2007-12-26 11:59:05 ]

Witam
dziękuje bardzo, sam chciałem podjać sie regeneracji, ale rzeczywiscie, chyba trzeba dobrze to przemyslec.Zamontowanie nowego jest proste, a jeszcze nigdy nierozbieralem parownika, wiec chyba wole kupic nowy.
Jeszcze raz dziekuje za pomoc i pozdrawiam