Demontaz gazu... jak to jest

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
WItam
mam taki problem... byc moze bed emusial wymontowaz instalacje gazowa z opla astry II. gaz sekwyncyjny...

Jakie to sa koszta ?? Czy szkodzi to autu ??

rozwazam demontaz poniewaz nie mam kompletej dokumentacji (brak faktury, wlasciciel zgubil homologacja jest) i nie moge tego zarejestrowac ((( fatalna sprawa..

prosze ewentualnie o jakis inne zlote rady.

w homologacji jest nazwa warsztatu montującego, zapytaj ich czy mają Twoje kwity w archiwum, może coś się uda zorganizować

dzownilem probowalem.. nie ma.. nie wiedziec czemu nie ma...
ale koles powiedzial ze jak zmienie reduktor, to dostane fakture na montaz i nowa homologacje na to... bo papiery na butle mam,

czy ktos wie jak to jest ?

Cytat:
nie wiedziec czemu nie ma...

bo nowe reduktory są...., he he

dokumenty muszą być trzymane w firmie przez 5 lat, takie są przepisy skarbowe.

juz pomijajac to czy koles ma ta fakture czy nie... bo przez telefon nic mu nie zrobie a dzieli nas 400km... ;|

czy to sie da tak zalatwic ? wymiana reduktora i dostane potrzebna fakture i homologacje?

szkoda demontowac sprawną i dobrą instalacje gazowa,zakłąd montujący powinien trzymac dokumenty 5 lat,niestety nie zawsze tak jest w praktyce a wiec lepiej zamontowc nowy reduktor i otrzymac fakture na cała instalacje,przy obecnych cenach paliwa szybko sie zwróci a przy sprzedawaniu auta tez bedzie to zaleta.

dokladnie tak jak mowisz far77.

tylko czy to mi zrobi kazdy zaklad gazowy ? czy trzeba klekac i blagac ?

wszystko zalezy od zakładu ale raczej odmawiaja,najlepiej jak byś zrobił to tam gdzie była montowana instalacja.

ok, dzieki za informacje..

ostatnie pytanko, ile trwa taka wymiana reduktora ??

zalezy jak zamontowany ale około 1 godz,oczywiscie po zmianie reduktora regulacja instalacji obowiazkowa.

idzie tez zalatwic papiery bez wymiany reduktora , ale moze z reduktorem wyjdzie taniej. W kazym razie wywalanie instalacji to najgorsza z mozliwych opcji.