[Książka] Fiat 126p Sportowe modyfikacje

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Ma ktoś tą książkę??
Coś ciekawego można tam znaleźć??
KSIĄŻKA

[ wiadomość edytowana przez: CEHU dnia 2007-12-20 09:31:28 ]

Jesli autorem tej ksiazki jest Aleksander Sowa, a wszystko na to wskazuje przegladajac spis tresci, to od razu ci powiem, ze sa to zywcem zerzniete materialy z mojej strony, waszej strony, strony Deniora i jeszcze kilku innych. Generalnie jest to zbior wszystkich informacji ogolniedostepnych w internecie.

Rozmawialem kiedys z autorem i zastrzeglem, ze w swojej ksiazce ma podac zrodlo, z ktorego czerpal wiadomosci, ale ze tego nie uczyniul, jest na czarnej liscie.

Wiadomosci z F&F tez nie zezrodlowal...

EDIT:
Teraz zauwazylem, ze autr jest tam wyraznei wymieniony. Mozesz sobie odpuscic - wszystko juz znasz.

[ wiadomość edytowana przez: Zuraw dnia 2007-12-20 12:25:26 ]

Zuraw. Nawiązując do towjej odpowieczi dla Ceśka powiem Ci tylko tyle, że plagiaty w tym kraju to rzecz powszechna i powiem Ci więcej tak kurewsko nagminna, że jeżeli z tym się nie walczy to tak jakby się to popierało. A bardzo niewielu ludzi sobie zdaje sprawę z tego że materiały zamieszczone na www też chroni prawo autorskie. Jak masz pewność, że ta publikacja to plagiat Twojej stronki internetowej to zarobiłeś kilka tausentów odszkodowania i o tym nie masz pojęcia... Jak masz ochotę to stuknij parę słów o tym na prv do mnie z podaniem dat publikacji na Twoim www i wydania książki ew. pierwszego wydania książki.

Powiem Ci wiecej niedawno mojeż żoneczce student przyniósł na zaliczenia pracę, która była ściągniętym z netu artykułem zamieszczonym przez moją żonkę... IDIOTA NIE???

Cytat:
2007-12-20 15:04:06, Furiosus pisze:
Powiem Ci wiecej niedawno mojeż żoneczce student przyniósł na zaliczenia pracę, która była ściągniętym z netu artykułem zamieszczonym przez moją żonkę... IDIOTA NIE???

ała musialo go bolec
A tak serio - z tym trzeba walczyc

Cytat:
2007-12-20 15:08:11, jaqo pisze:
ała musialo go bolec A tak serio - z tym trzeba walczyc

łoj nie tak bardzo. Młoda bardzo łagodna jest... ale pracę i tak pisał jeszcze raz...

to ja powiem wiecej - na stronie zurawia i wiekszosc w necie tez są plagiaty - pewnie 95% osob nie pamieta stron gigola czy ezopa - a z tamtych stron jest większosc rzeczy dotyczacych tuningu 2 garów.

Pamietam jak robilem swoją strone to latalem i dzwonilem po ludziach jezeli chcialem zamiescic cos z ich stron, a teraz to wszyscy na to laske kładą :/

Tylko zwroc uwage najeden bardzo drobny szczegol - jesli cos jest czyjegos autorstwa, to u mnie na gorze jest to napisane z mialem do autora. Taki malutki niuansik, zeby nie bylo, ze to plagiat. Wyraznie pisze kto jest autorem. Oczywisice no offence, a strony Gigola czy Ezopa to 7 lat temu to byla podstawa. Jeszcze Raceman cos tam mial u siebie, Kuba Pawlik, Denior ma na swojej o 800 i jakies mniejsze strony. W sumie mozna byloby zebrac troche tego towaru i to wlasnie zrobil tez m.in. autor ksiazki. Niestety jednak nie podajac zrodla, z ktorego czerpal swoje wiadomosci.

czyli nie warto zakupywać tej książki.
Myślałem że to coś nowego jakieś informacje np. z bielska czy coś w ten deseń, ale skoro to wszystko jest żywcem zerżnięte z tych stron to nie ma co się fatygować.

Ściągnęłem kawałek e-booka i jest tam generalnie wszystko to co jest na stronie Żurawia na tym forum i na 126p.pl. Na co drugiej stronie jest zdjęcie czy to z forum czy z allegro. Przy dziale o hamulcach było zdjęcie blach do tarczówek ze strony TRS i ciekawi mie czy autor miał ich zgodę? Ogólnie nie polecam - lepiej się spytać na forum.

[ wiadomość edytowana przez: Vendorowicz dnia 2007-12-22 05:11:59 ]

Ja mam tą książeczkę tylko że poprzednią wersję. Wieczorem wam ją umieszczę.

Jak to wstawisz to chyba złamiesz prawo

Co innego jak podasz link który znalazłeś zupełnie przypadkowo gdzieś w necie:
http://rapidshare.com/files/80126170/fiat_pass-fenomen_fiat_.pdf.html

Cytat:
2007-12-30 19:27:03, dr_krzysiek pisze:
Jak to wstawisz to chyba złamiesz prawo Co innego jak podasz link który znalazłeś zupełnie przypadkowo gdzieś w necie: http://rapidshare.com/files/80126170/fiat_pass-fenomen_fiat_.pdf.html

a haslo znasz ?

fenomen_fiat

rzuciłem pobieżnie okiem i już widzę literówki i taką oto ciekawostkę, że opel ma rozstaw śrub 4x98, super. ciekawe ile jeszcze tam jest takich kwiatków?

No i się spóźniłem. Ogólnie to ta książeczka jest dla zielonych którzy nie mieli nigdy styczności z maluchami...

Teraz zobaczyłem cenę, szok 20zł za coś co jest w necie za darmo, niezłe jajca...