Znowu skrzynia ;d

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
chłopaki a więc tak problem urywającego zabieraka znalazłem dzis ale nie do końca
sprawa ma sie tak że po przykreceniu zabieraka półoś w nim nie rusza sie jest na sztywno , zdziwiło mnie to więc odkręcałem po trochu zabierak aby sprawdzic co jest nie tak po wykręceniu śrub do połowy półoś ma luz czyli ok , ale jak to wkręcieć żeby było ok , nie da sie więc podniosłem auto na podnosniku i szoku doznałem ponieważ jak odpaliłem auto i wrzuciłem na bieg to okazało sie że wszystko wali góra dół łacznie z bębnem (stąd niedawna awaria łożyska)
teraz pytanie co może być krzywe czy to krótka półoś na której mamy przegub , czy to bedzie długa półoś wychodząca ze skrzyni ??
co poradzilibyście od czego zacząć i co z tym fantem zrobić ???

i wszystko jasne

sam sobie odpowiadam bo nikt mi nic nie napisał

więc tak zmieniłem krótką półoś i bije dalej włożone są nowe łożyska i dalej to wszystko napierdala , co jeszcze może być zajechane ??? czy może piasta być wygięta ta co trzyma łożyska ???
przez to nie ma dalej luzu na pólosi w zabieraku i występuje takie bicie że aż sie boje ponieważ od koła bije tak że półoś w skrzyni chodzi góra dół

POMOCY

zebys sie nie czul samotny odpowiadam ze jeszcze nie wiem, ale ja bym podejrzewal polos krotka. Skrzywienie moze byc b. male, niewidoczne, ale z powodu drgan moga cuda sie dziac. Przyjrze sie jeszcze przekrojowi tylnego zawieszenia i cos pomysle. W chwili obecnej piasta odpada, bo sie nie kreci i drgan nie powoduje.

Łukasz nie wspomniałem o tym ostatio jak się widzieliśmy ale jeszcze jedna rzecz mi do głowy wpadła.Może się mylę i głupoty gadam ale kiedy ostatnio robiłeś zbieżność?Bo możesz mieć np.lekko strzelony wachacz.Moim zdaniem wystarczyłoby np.3 mm i mogą powstawać drgania w związku z tym że koło mogłoby iść skosem po asfalcie.Ale tylko tak sobie gdybam,bo po prostu różne pomysły mi do głowy wchodzą a skoro wymieniłeś półos to niewiele mi już do głowy przychodzi

już wszystko wiem długa półoś jest jak banan a ja głupi zmieniłem łożyska , do tego krótka półos też waliła i wszystko sie tak kurewsko zebrało ale myśle że jutro bedzie żyło

yo yo. jutro tez bede u babuszki na malowaniu ale bede tam na 8 wiec pewnie jeszcze bedziesz spal. ale jakos zawine jak znajde chwile do ciebie. kurde dzis prawie jechalem tam pod prad bo kurde zmienili kierunek twojej ulicy ale na szczescie sie skapnolem. hehehe. pozdrowki.