| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
sewcio LOB MEMBER C2,5TD+0,6Tcoupé Sosnowiec | 2007-12-30 20:38:39 Czy ma ktoś na jakimś schemacie, czy są jakieś fabryczne gwintowane zaślepki bloku silnika lub układu chłodniczego??
Szukam jakiegoś otworu, żeby sobie zrobić proste podgrzewanie na 220V ![]() |
sewcio LOB MEMBER C2,5TD+0,6Tcoupé Sosnowiec | 2007-12-31 11:52:53 eee tammm kabaret, chcę odpalać już ciepły silnik )) mam możliwości dotoczenia czegoś itp... więc mogę sobie kombinować, zamiast płacić grube pieniądze za podobne wynalazki... |
WojtGda auto z piz.. na masc ... Gdańsk | 2007-12-31 13:14:26 z tego co sie orientuje to grzałka nie grzeje silnika tylko olej który sie w nim a dokładnie w misce olejowej znajduje. drogie wynalazki grzejące cały samochód oparte sa na podgrzewaczach wodnych podłaczonych do małego obiegu wodnego i wtedy grzałka znajduje sie nie w silniku tylko poza nim i jest właczona w układ dodatkowa pompka elektryczna która wymusza obieg wody w układzie. istnieje jeszcze suche podgrzewanie wnetrza lecz nie ma podgrzewania silnika wtedy, to grzanie oparte jest na spiralkach elektr, cos takiego podobnego do suszarki na ciepłe powietrze.
pozdr |
czerski opel omega cd krasnogliny | 2008-01-02 16:27:03 sam kiedyś szukałem ale nie ma. jedynie w miejsce broka w silniku
bo po przeanalizowaniu małego obiegu na przewodzie gumowym się nieda chyba że założysz pompkę |
Mr_B MV6 kombi+LPG Koszalin | 2008-01-02 19:10:27 Może tutaj warto popytać
Tytuł strony Ale słyszałem że w w silniku 2,5td brak takiego gintowanego otworu trzeba kombinowac . [ wiadomość edytowana przez: Mr_B dnia 2008-01-02 19:36:26 ] |