Centralny na pilota

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
kupilem sterownik zamka centralnego KLIKNIJ
i chcialbym go podpiac pod centralny zamek w escorcie. Mam w zwiazku z tym kilka pytan:
1. Gdzie znajde centralke zamka centralnego?
2. Czy tam sa jakies wolne przewody w ktore nalezy sie wpiac czy musze znalezc jakis schemat?
3. W sterowniku ktory zakupilem jest wyjscie "domykanie el. szyb" czy bedzie to dzialac po podlaczeniu elektrycznych szybek?Jesli tak to w jaki sposob aby domykalo wszystkie. Jesli nie to czy nalezy podpiac dodatkowy sterownik?
Z gory dziekuje za pomoc

Wyszukiwarka..

na to pytanko nie znalazlem odpowiedzi, czy ktos moze pomoc?
W sterowniku ktory zakupilem jest wyjscie "domykanie el. szyb" czy bedzie to dzialac po podlaczeniu elektrycznych szybek?Jesli tak to w jaki sposob aby domykalo wszystkie. Jesli nie to czy nalezy podpiac dodatkowy sterownik?

Nero, temat był wakowani i były schematy. Zobacz na stronie głownej moze jest wrzucone

Standartowy sterownik jest opisany na stronie głównej (poijedż niżej paskiem bocznym). Co do domykania, to też było co nieco. Shaq chyba kiedyś coś kombinował. Wpisz w wyszukiwarce (ale nie tej na str.głównej) domykanie.

Ad.1. Nie ma centralki.
Ad.2. Nie ma wolnych przewodów, należy się wpiąć do instalacji najprościej za zaślepką przy nogach kierowcy po lewej stronie. Nie powiem Ci które przewody bo nie pamiętam, generalnie nie ma problemu z odszukaniem właściwych. Pamiętaj, że w Escorcie oryginalny CZ sterowany jest plusem.
Ad. 3. Potrzebny jest dodatkowy moduł do domykania szyb.

Swietą racje poprzednik napisał. Własnie essiny maja sterowanie plusem, a nie minusem ja u siebie dodatkowe przekazniki musiałem wkładac by zmienic sygnał. Co wiem to ty nie masz tego problemu. Ja u siebie domykania nie robiłem bo mi szkoda silniczków by za kazdym zamykaniem były meczone, wiec zrezygnowałem. A kierowałem sie instrukcja z strony głownej na samym dole.

a czy nie lepiej było takie cacko kupić i to z opisem (mam zamiar to mieć) KLIK

[ wiadomość edytowana przez: nerk dnia 2008-01-06 04:35:40 ]

Cytat:
2008-01-06 04:24:59, nerk pisze:
a czy nie lepiej było takie cacko kupić i to z opisem (mam zamiar to mieć) KLIK [ wiadomość edytowana przez: nerk dnia 2008-01-06 04:35:40 ]

ma mało funkcji i bardziej efektowny, niż efektywny...ale to kwestia gustu...ta mam taki:

[ wiadomość edytowana przez: surec dnia 2008-01-07 10:18:01 ]

Cytat:
2008-01-07 10:00:52, surec pisze:
np taki: D:STEROWNIK RADIOWY ZAMKA STP.mht >

aleś zaszalał

Cytat:
2008-01-07 10:07:13, hepos pisze:
aleś zaszalał

no nie poszło mi, a nie chciałem ładować jpegów...