[127] mkII, 1981 - plastikowy youngtimer ;)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Fiat 127 mkII, wersja "Super"
rok produkcji: 1981
silnik: 1,3 ale niestety jednogardzielowy gaźnik, oryginalnie 1050

Z ciekawszych bajerów: brązowe szyby (niestety przednia nie dotrwała do dzisiejszych czasów), atrapa chłodnicy podobna jak w "Sporcie", oraz kontrowersyjne szare listwy i zderzaki. Plastik to była kiedyś nowoczesność

Siódemkę mam od kwietnia. Kiedy ją kupiłem wyglądała miej więcej tak.
W lakierze odbija się...

Fiacik dostał praktycznie cały nowy układ hamulcowy, oraz nowe opony i felgi, które już jakiś czas leżały u mnie w piwnicy. Poz tym tłumik, lusterka "łezki" itp.

Zdjęcia z września chyba.

Jak to zwykle bywa, samochód dużo lepiej wygląda na zdjęciach niż w rzeczywistości.

I jeszcze fotka z siódemka Try3ka, a dawniej Buczka. To w tle to nie jest SAM Społem, tylko biuro Toru Poznań

Aktualnie całe wnętrze jest wybebeszone, a listwy zdjęte w celu poszukiwania rudej paskudy.
Na dniach 127 trafia wreszcie z powrotem pod dach. Silnik, który już umiera, opuści budę. Buda natomiast trafi, mam nadzieję niedługo, do blacharza. Stan blachy nie jest zły, ale chyba i tak przyjdzie mi nerkę sprzedać...

c.d.n.

no i gitarawozidełko-podobuje mnie się
powodzenia w dalszych pracach
pozdr

Na nowej feldze o niebo lepiej, a i plastixy też niczego sobie, najważniejsze ze oridżinal.

autko ładnie...choć paliwo sie szybko kończy hehe i potem sie jakieś dziwne ON wlewa do karnistrów autko naprawde ładne i będzie niezły kasek z niego

co to jest "karnister"?

Dobra 127-ka, po wizycie u blacharza pewnie będzia jak z fabryki

a czy ten plastik fantastik nie byl przypadkiem czarny kiedys?

Raczej nie. Przykładowe zdjęcia innych 127 z takimi plastikami:

wersja Super

wersja Palio

autko super, nawet w nim siedziałem ;] czuć klimat dawnych lat . pozdro Janas

swietny bardzo mi sie podoba i fajna felga