MotoNews.pl

Podgrzewacz paliwa 1,8D

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam problem z moim 1,8D,nie chce palić jak temperatura spada poniżej -7.Cz jakbym wstawił elektryczny podgrzewacz paliwa to coś da,bo słyszałem że jest taki orginalny ale nie umnie,czy warto to ustrojstwo kupić proszę o radę.a może ktoś ma do sprzedania?

Cytat:
2008-01-05 15:31:01, misiu125 pisze:
mam problem z moim 1,8D,nie chce palić jak temperatura spada poniżej -7.Cz jakbym wstawił elektryczny podgrzewacz paliwa to coś da,bo słyszałem że jest taki orginalny ale nie umnie,czy warto to ustrojstwo kupić proszę o radę.a może ktoś ma do sprzedania?

nie warto, w zaden sposob nie wplynie na odpalanie silnika. Podgrzewacz paliwa dziala wtedy gdy silnik jest uruchomiony i zapobiega wytracaniu sie parafiny w paliwie, ktore plynie do filtra.

są na allegro uniwersalne podgrzewacze montowane w przewód przed filtrem - działają przed uruchomieniem silnika - włączane osobnym włącznikiem

takie coś ma już sens

właśnie bym go podłączył aby grzał przed uruchomieniem ale czy to coś da i czy aby nie będzie za duży pobór prądu przy zapalaniu?

jakieś dwa miesiące temu oglądąłem na allegro podgrzewacz oparty bodajże na cewce - pobór był dość duży z tego co poamiętam, ale baaardzo krótki, bo wydajność była bardzo duża, więc przy zdrowym aku nie powinno być problemu

aku mam dobry ale teraz przy zapalaniu moment i siada zapalam go jak katarynkę ze 30 sekund,potem pali od strzała.najgorzej rano dziś do pracy skuterkiem sie wybrałem.

ja bym raczej zainwestowal w nowe swiece zarowe,niz w jakis podgrzewacz ktory nic nie zmieni! przy -7 stopniach podgrzewacz jest zbedny. moze sie przydac ale przy -15/ -20 !

...tak jest nowe świecę ,ewentualnie zaworek przed pompę i musi zapalić ,no i oczywiście sprawny akumulator..

dzięki może macie racje ale świece mam dobre tylko że tanie były,a ten zaworek to jest to co znajduje się na przewodzie,i chyba nie jest drogi taki zaworek może to jego wina?