MotoNews.pl

Stag 300 do felicji kilka pytan

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Samochód to felicja 1.3 MPI 50 kW, zdecydowałem się już, że chcę założyć do niej gaz i mam w związku z tym kilka pytań (instalacji lpg wcześniej nigdy nie miałem).

1) Wybrałem instalację ze sterownikiem stag-300 (choć podobno do tego modelu wystarczy II generacja) głównie ze względu na łatwą możliwość podłączenia do komputera i regulację. Czy taka instalacja jest oszczędniejsza (zużycie LPG) w stosunku do II gen?

2) Czy nie ma problemów z reduktorem Tomasetto do takiej instalacji?

3) Chciałbym zamontować gaz w Siedlcach w firmie ALSA - jakie są opinie na temat tego warsztatu?

4) Czy po instalacji muszę jechać na dodatkowy przegląd techniczny, czy wystarczy iść do urzędu i wbić w dowód gaz. Ile jest na to czasu i ile kosztuje?

Pozdrawiam

Cytat:
2008-01-07 17:04:46, loli pisze:
Witam. Samochód to felicja 1.3 MPI 50 kW, zdecydowałem się już, że chcę założyć do niej gaz i mam w związku z tym kilka pytań (instalacji lpg wcześniej nigdy nie miałem). 1) Wybrałem instalację ze sterownikiem stag-300 (choć podobno do tego modelu wystarczy II generacja) głównie ze względu na łatwą możliwość podłączenia do komputera i regulację. Czy taka instalacja jest oszczędniejsza (zużycie LPG) w stosunku do II gen? 2) Czy nie ma problemów z reduktorem Tomasetto do takiej instalacji? 3) Chciałbym zamontować gaz w Siedlcach w firmie ALSA - jakie są opinie na temat tego warsztatu? 4) Czy po instalacji muszę jechać na dodatkowy przegląd techniczny, czy wystarczy iść do urzędu i wbić w dowód gaz. Ile jest na to czasu i ile kosztuje? Pozdrawiam

Stag300 polecam, tylko trzeba zadbać o dobre wtryskiwacze i śmiga aż miło, co do spalania na wtrysku gazu auto spali ci mniej niz na instalacji II generacji a przy poprawnym montażu i regulacji nie odczujesz zmian dynamiki auta na lpg wzgledem tego co masz na pb.
Co do zakładu ALSA z Siedlec, stanowczo doradzam, znam pare przypadków że ludzie mają same problemy po montarzu u nich.
Jeśli chcesz się wiecej dowiedzieć o sterowniku STAG300, aby Ci doradzono co do tego auta wsadzić i potwierdzic moje ostrzeżenia przed ALSą zapraszam na forum producenta STAGA.

https://www.ac.com.pl/autogaz/forum/index.php

pzdr. Grzesiek

A ja polecam 2 generacje bo w Felicji innej nie potrzeba. Miałem 2 fele i na II generacji i jeździły tak samo jak na benzynie. Wg. mnie nie ma co przepłacać do tego auta na sekwencje. Poczytaj na klubie felicji. Silnik 1,3 to dobry silnik pod LPG.