Lusterko i lampy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam problemy, z którymi sie już długo borykam. Po remoncie auta zostały mi lampy z obwudkami, które za nowości były chromowane, a dziś mają wszystkie kolory tenczy. Próbowałem prysnąć to imitacją chromu, ale robią sie zacieki i marny efekt. Czy nie wiecie jak to można zrobić żeby był efekt prawie jak z fabryki. A co do lusterka to zdemontowałem je bo miało ogniska rdzy jak dałem to do galwanizacji to z lusterka zostało sito, a cyna sie przelewała jak jr łataliśmy. Tato mój elegancko to pokrył żywicą, ale w takim stanie to sie nie da pokryć galwanicznie. I mam pytanie do tego czy nikt z was nie ma takiego lusterka do 131S mk1 '77.
P.S.
Kupiłem na allegro lusterko tylko z inną główką, bo są dwa typy no i nie pasowało. Ja mam płaskie wejście uchwytu do lusterka.

jakie masz lusterko? cromodora astro czy vitaloni? Zrob zdjecie tych lamp jesli mozesz.

Lusterko najprawdobodobniej mam cromodora choć napisu na luterku takowego nie mam, ale w tej chwili na allegro jest do sprzedaży takie lusterko cromodora (230zł) i jest identyczne z moim z tym że ja mam inny uchwyt mocujący do karoseri(trójkącik). A z tymi lampami może być problem, bo nie za bardzo wiem jak je tu umieścić.

www.fotosik.pl

Tam zorientujesz się jak to zrobić, bo krok po kroku napisane co robić

I skorzytaj z tego

A lampy bywaja nowe na allegro...

[url=http://www.allegro.pl/item290036806_lakier_chrom_zestaw_250ml_fabryka_barw.html/url]
ew. możesz się szarpnąc na to, chociaż raczej taniej wyjdzie poszukac lamp...

[ wiadomość edytowana przez: Janisz1990 dnia 2007-12-30 13:47:32 ]

A powiedz czy ktoś taki bajer przetestował, czy to tylko przypadek.

farbke ta? Kolega widział efekty, podobno wygląda to jak leciuteńko zmatowiony chrom. (nie błyszczy się tak, ale wyglada autentycznie)

A na czym to było? Metal czy plastik?

Oglądałem stare posty z kategorii 'nasze samochody' i natknołem sie na dwie 131 mojego roku. I zabłysły mi oczy na widok nowych lamp w bagażniku jednego z fiatów. Wiem że to kosmiczna prośba, ale jakby ktoś miał coś takiego i może by chciał to komuś sprzedać albo zna kogoś kto coś takiego mam to bardzo bym prosił o kontakt. Bo rozebrałem gada, te lampy mi nie wyszły i nie wiem co dalej. Pomysł Janisza jest..... trochę drogi.
Prośba aktualna do odwołania.
Pozdro

Hmm lampy do twego pasują od poloneza/fso, możesz kupić nowe zelmoty, odkleić szkło od starych, przykleić do nowych (jeżeli zależy ci na braku napisu "zelmot", i będzie git.

Poczekaj, mówisz że od fso. Dobra do tąd rozumiem. Kupuje nowe lampy. Ale ze szkłem to Ci chodzi o ten pasek chromu czy o co? Bo ja tak to zrozumiałem A dzięki za info. Na to ja bym nigdy nie wpadł.

Bolger, nie do konca. Przednie lampy w specialu mocowane byly za pomoca trzech spinek i mialy nieco wieksza srednice niz polonezowskie. Wiec nie jest tak slodko. ALe polonezowskie da sie wstawic, razem z tymi blachami do ktorych sa mocowane, wystarczy dowiercic otwory zeby pokrywaly sie z tymi w atrapie.

[ wiadomość edytowana przez: kosa131 dnia 2008-01-06 23:05:30 ]

AAAAAAAAAA ja nie powiedziałem, ale ja sie męcze z tylnymi lampami!

Eee to nie bój żaby. Zapytaj sie gościa z tej aukcji:
http://www.allegro.pl/item290564505_nowa_oryginalna_polos_fiat_132_131_mirafiori.html
On może mieć, tylko trzeba się targować.

Kurde widziałem tą aukcje i nie zwróciłem uwagi.
Dzięki zaraz z gościem pogadam.

Genralnie tych lamp jest dużo na rynku, więc prędzej czy później spokojnie taką dostaniesz.

Ja mam 5 lamp włącznie z tymi z samochodu, ale mi najbardziej zależy na nówkach.

moim skromnym zdaniem najlepszym wyjsciem jest zastosowanie tych "blach" od poloneza.ich przerobka zajmuje doslownie chwile;przykladasz swoja blache do polonezowskiej i przewiercasz po 2 dziury,a drugie 2 pasuja.ta blacha podobnie wyglada.i kupujesz lampy od poldka,125p etc po 20zl szt nowki na H4;juz bylo w posce o zamiennikch.ja tzk mam zrobione i nikt raczej tego nie rozpozna ale mozna szukac orginalu.....carello?

Ale my nawijamy o tyle. Nie wyszczególniłem tego w głównym poście.

Cytat:
2008-01-07 13:50:09, 131S77 pisze:
AAAAAAAAAA ja nie powiedziałem, ale ja sie męcze z tylnymi lampami!

ale numer,teraz to ja sie nie doczytalem

No więc mówię - spokojnie dostaniesz nówkę(i). Jeżeli nie będziesz mógł przez to spać, to specjalnie dla ciebie poszukam i sprawdzę zza granicy