[s] kiera skórzana do cc/sc (wersja z air-bagiem)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wiem ze temat na centomanie ale moze ktos tu bedzie wiedzial. Kupilem dzis kiere dla znajomej do SC (kiera z jaśkiem i przy demontazu poduszki zobaczylem ze nie ma do naboju (oddzielnie jest poducha, oddzielnie nabój) zadnego przewodu, wtyczki, zadnego miejsca gdzie moznaby to podlaczyc. No i mam pytanie - czy rozbieralem jakis wybrakowany egzemplarz czy tez jasiek w sc dziala jakos inaczej niz w innych autach, gdzie taśmą jest połaczony z wiązką, na tunelu srodkowymjest czujnik (akcelerometr), uklad sam sie diagnozuje po wlaczeniu zaplonu itd. Czy moze (w co watpie) wystarczy zalozyc kiere i poduche do auta bez poduszki i ma to prawo dzialac?

Poducha potrzebuje kabla i modułu więc jeżeli sejo nie było w to wyposażone to nie zadziała.Ja się przynajmniej z takimi spotkałem.

ale tam nie ma gdzie wpiac kabla, kiera nie ma tasmy do poduchy a nabój nie jest integralna czescia poduchy tylko oddzielnym elementem mocowanym do kiery przez przekrecenie. Dziwna rzecz.

wyciągłem to cudo niedawno z rajdówki, w kierownicy są 4 kable: 2 klakson, 2 do poduchy i tak jak mowisz na tunelu jet przykręcona puszeczka z kablami

Moim rodzicom "padla" tasma do poduszki i swieci kontrolka poduszki. Ta tasma podobno czesto sie lamie/przepala(?) i to dosyc droga rzecz wiec obstawiam ze ktos sobie ja wyciagnal zanim kierownica trafila do Ciebie.

bardzo mozliwe Yapko, tylko dlaczego w naboju nie znalazłem miejsca do jej podłaczenia? U Ciebie tez dało sie wyjąć nabój dopiero po odkreceniu poduszki? Nabój w kierze która wpadła mi w ręce ma kształt mniej więcej krązka do hokeja, bez zadnego miejca na wtyczke.

Ja tego nie rozbieralem tylko moj kumpel, znam sprawe tylko z relacji jego i mojego brata. Moze inni pomoga.

no i dupa. Mialem nadzieje, ze uda sie zamontowac zaslepke kiery bez poduszki do kiery od wersji z poduszką, ale nie pasuje. w zwiazku z tym za cene zakupu mam do sprzedania kiere skórzaną do CC/SC do wersji z poduszką. Cena 50zł, kontakt - priv

[ wiadomość edytowana przez: kosa131 dnia 2008-01-11 15:44:24 ]

kiera pod taką poduszke