Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() arti31 Sympatyk FEFK Peugeot 407 Inowrocław | 2008-01-07 19:03:01 Witam
Dzisiaj opadłem z sił. Kiedys probowałem odkręcić dystanse z tyłu i poniosłem porazke z powodu braku mozliwości odkręcenia nakretki. Odpuściłem sobie mysląc ze pneumatycznym da rade.Dzisiaj pojechałem do goscia na zmiane opon i przy okazji mówię żeby odkrecił mi dystanse. A tu zonk. Gosciu nie może nawet pneumatycznym odkrecić. Nakretka się zrobiła zlekka okragła i klapa. Kiedyś brat z ojcem walczyli z podobnym problemem jak przy zmianie koła okazało sie że koleś który mial auto wczesniej przykrecił na zwykłe nakrętki aluski i w zaden sposób nie dało sie odkrecić. Czy mi pozostaje tylko młotek i przecinak??? Nie chiałbym uszkodzic dystansów. Brat wtedy poradził sobie tak że rozwiercił szpilke ale to nie poszło ani łatwo ani szybko. Problem jest o tyle pilny że zaczynam słyszec tylne hamulce i chyba sie szczeki konczą ![]() Pomocy!!! [ wiadomość edytowana przez: arti31 dnia 2008-01-07 19:03:17 ] |
![]() kaes Astra II 1.7 DTI Edi ... krotoszyn | 2008-01-07 20:00:17 Nie musisz ściągac dystansu. Wymień szczęki w ten sposób:KLIK |
![]() arti31 Sympatyk FEFK Peugeot 407 Inowrocław | 2008-01-07 20:18:19 hmm w takim układzie mozna łatwiej od srodka dobrac sie do szpilki chyba co nie?
Nawet niezły sposób tylko czy sruby puszczą??? Zabiorę się do tego w najblizszym czasie. Dystanse i tak chce ściągnąć bo chlapie błotem na całe auto. Aż wstyd jeździć takim brudasem ![]() |
Skolmi Sympatyk FEFK Fusion Warszawa | 2008-01-07 20:27:05
Lekko nie jest. Ja potrzebowałem metrowej dźwigni. Zacznij psikać penetrantem. |
![]() slawcek Sympatyk FEFK Cabz WRoCław | 2008-01-07 20:42:13 Ja kiedyś nie mogłem też odkręcić nakrętek, bo rozgarnięty poprzednik essiego przykręcił alusy nakrętkami do stalówek. Ale pojechalem do takiego magika i odkręcił mi je poprzez nabicie na nie mniejszego rozmiarowo klucza nasadowego, bo też już były okrągłe no i powiem że nawet szybko mu to poszło ![]() ![]() |
![]() Kamil_K Sympatyk FEFK Alfa 147 Rogów k/Koluszek | 2008-01-07 20:48:44 oryginalne nakrętki od stalówek pasują do oryginalnych felg forda ![]() |
![]() pytlar Sympatyk FEFK Chrysler Aspen Prabuty | 2008-01-07 20:49:33 ja u siebie ostatnio jak sie nameczylem... zgubilem zlodziejke do moich nakretek... a nakretki schowane gdzies na glebokosci pol palca w feldze... w koncy wymyslilem sobie ze wzielem klocz nasadowy ktory wchodzi lekko w miare na nakretki, wtedy poucinalem troche gwozdzi i wtedy pierw delikatnie nakladalem ta nasadke z gwozdzikami na na kretki i mlotkiem na chama wbilame ja zeby sie odpowiednio te gwozdziki zakleszczyly miedzy nakretke na nasadke i jakos sie udalo odkrecic:] mam nadzieje ze jakos zrozumiale to co napisalem ![]() |
![]() slawcek Sympatyk FEFK Cabz WRoCław | 2008-01-07 20:51:16 ale moje alusy nie były oryginalne od forda ![]() ![]() |
![]() arti31 Sympatyk FEFK Peugeot 407 Inowrocław | 2008-01-08 10:10:02
oki spróbuje jednak od tyłu odkrecić jak da rade a jak nie to kombinacje czeskie będa ![]() |
![]() arti31 Sympatyk FEFK Peugeot 407 Inowrocław | 2008-01-12 18:14:12 No to poległem ![]() Najpierw sposobem Pytlara ale lipa wyszła więc ojciec mówi ruski klucz ![]() ![]() ![]() A sposób w podanym linku jest dobry jak najbardziej tyle że do auta bez abs-u. |