MotoNews.pl

[SENATOR]-jakie klocki

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam , Panowie jestem na etapie wymiany klocków i za bardzo nie wiem jaką firmę wybrać , mam tarcze hamulcowe Brembo i teraz podpowiedzcie jakie klocki , Ferodo Premier , Bosch , czy Lucas , za wszelkie sugestie będę wdzięczny

Pozdrawiam Szajba

Wnioskuje ze chodzi Ci o przod, bo jak o tyl to nie kupuj lukasow- rozstaw otwrow jest za maly w stosunku do trzpieni mocujacych w zaciskach i bez lekkiego tunningu sie nie obedzie.
A na przod warto sie zainteresowac Juridami, tak jak z orginalu

Witaj

Co do klockow to uwazam ze Lucas ma za twarde klocki ,, Kiedys do siebie zalozylem ale wcalw nie bylem zadowolony kupilem innej firmy byly nawet sporo tansze ale Hamulce igielki sa ,,Sorry niestety nie pamietam nazy firmy

Grzesiek

Szajba777 zgodzę sie z przedmówcami ze Lukas to kaplica.
Foreodo- bardzo dobra firma niestety tez wysoka cena (z tego co pamiętam Ferodo Premier jest tańszą alternatywą ale niestety gorszą)
Co do Bosch to niestety mam kiepskie doświadczenia (zawodowe), nie jest niestety ta marka co kiedys
Ja osobiście używam Remasa - dobra jakość niewielka cena
Cytat:
A na przod warto sie zainteresowac Juridami, tak jak z orginalu

Tez jest to dość dobry pomysł. Kompromis cena - jakość.

jak do tej kolumbryny to ja nigdy nie oszczędzałem na klockach kupowałem ferodo ...spisywały się elegancko i co najważniejsze nie piszczą i nie sypią

Witam , Panowie dziękuje za wszelkie sugestie , kupuje Jurid albo, ferodo . Nazar a z większym uczuciem nie możesz podejść do Senia (kolumbryna)

Pozdrawiam Szajba

kolumbryna...czyt. piękny, wielki, wygodny, bezpieczny tylko trochę ciężki ale i tak najlepszy samochód jaki stworzyli tej marki i kto myśli inaczej ten nigdy nie miał senia mam nadzieję że jeszcze kiedyś będę go miał

powitać
Zdecydowanie ferodo i sprawdzić czy tłoczek pracuje.
Ostatnio przy zmianie wyjąłem wyczyściłem co mogłem nasmarowałem smarem do układów hamulcowych no nie ten samochód, polecam bliskie spotkania z własnymi zaciskami odwdzięczą się na pewno.
Pozdrawiam
P.S.
Kolumbryna ..... i trochę za duży rozstaw osi (parkowanie w warszawie) chociaż to chyba wina tego że archtekt od projektowania miejsc parkingowych nigdy nie jeździł prawdziwym samochodem, szkoda człowieka, biedaczysko .

Witam , Pasen ale się rozbrykałeś normalnie jak Tygrysek z misia Puchatka , nadrobiłeś chyba wszystkie zaległości

Pozdrawiam Szajba

Ja też polecam Ferodo.
I w przeciwieństwie do alexa twierdzę że są w przyzwoitej cenie.
Cena utrzymuje się w okolicach "środkowej, średniej" a jakość jak dla mnie najlepsza.

Witam
Wiesz szajba wpadam raz na jakiś czas to muszę wyrobić średnią miesięczną.
Pozdro