(K) Silnik Fiat DOHC 2000 (ew 1800) po remoncie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
J/w po prawdziwym remoncie a nie wymianie uszczelek i oleju
Pozdrawiam

Zrób to sam. Inaczej kupisz silnik przed remontem. Croft nie sprzedaje swoich silników w PL.

A jednak jeśli ktoś ma to prosze o info

kup jakiegoś dohca za 400 PLNów i zrób remont za 3 tyś i masz praktycznie lepszy niż z fabryki wychodziły :] Po zatym jak wiesz co robiłeś to masz pewność na 100%..mi to zajeło 2 miesiące gdyż trudno z dostępnością taili na rynku a jak już są to ceny są kosmiczne ale dla chcącego nic trudnego...teraz sie ciesze radością z jazdy ..tyle ze moja kieszeń wżyciu nie była bardziej pusta heee ale czy to ważne Pozdro 676

sprzedam CI mój , z całym autem gratis , za 9000zł , mniej więcej tyle mnie kosztował silnik , z podłubaną glowicą , wałkami 280* , tłokami z 1.8 , gaziorami kompletnym osprzętem itp itd (szukanie i kompletowanie gratów , garbatych tłoków na 3 szlif i innych "dostępnych" zabawek).
z modów to można by jeszcze kolektor wydechowy zrobić (baran) i chłodnice oleju .

wszystko poważone , robione dla siebie , nie przekręcane , starannie dotarte , nie przegrzewane itp

chyba że szukasz po remoncie za 1200zł

Blady wróć na zienie... jestes nam potrzebny, chyba ze to wina tej grypy

z czego się śmiejesz? mniej więcej tyle mnie kosztował , za tyle MÓGŁ bym sprzedać - nie dałem ogłoszenia sprzedam za 9000 bo nie chce sprzedawać. wiem ze winiar ma wszystkie zabawki do motoru wyczynowego i zbudowanie takiego wyniesie go dużo taniej , ale ja nie miałem (jak bym chciał np odkupić od winiara jego tajle to wyszło by mnie jeszcze więcej ), musiałem szukać , szukac , szukać , i dla przeciętnego "pasjonaty" zbudowanie w miare mocnego i trwałego DOHCA to taki właśnie koszt (części , materjały , wiedza , robocizna , czas , dotarcie itp.

mój jest dotarty , sprawny , kompletny , gotowy do jazdy

i zapie.....a

Cytat:
2008-01-11 22:23:33, Blady pisze:
sprzedam CI mój , z całym autem gratis , za 9000zł , mniej więcej tyle mnie kosztował silnik , z podłubaną glowicą , wałkami 280* , tłokami z 1.8 , gaziorami kompletnym osprzętem itp itd (szukanie i kompletowanie gratów , garbatych tłoków na 3 szlif i innych "dostępnych" zabawek). z modów to można by jeszcze kolektor wydechowy zrobić (baran) i chłodnice oleju . wszystko poważone , robione dla siebie , nie przekręcane , starannie dotarte , nie przegrzewane itp chyba że szukasz po remoncie za 1200zł

Szukam silnika seryjnego

Cytat:
2008-01-12 14:51:54, Blady pisze:
z czego się śmiejesz? mniej więcej tyle mnie kosztował , za tyle MÓGŁ bym sprzedać - nie dałem ogłoszenia sprzedam za 9000 bo nie chce sprzedawać. wiem ze winiar ma wszystkie zabawki do motoru wyczynowego i zbudowanie takiego wyniesie go dużo taniej , ale ja nie miałem (jak bym chciał np odkupić od winiara jego tajle to wyszło by mnie jeszcze więcej ), musiałem szukać , szukac , szukać , i dla przeciętnego "pasjonaty" zbudowanie w miare mocnego i trwałego DOHCA to taki właśnie koszt (części , materjały , wiedza , robocizna , czas , dotarcie itp. mój jest dotarty , sprawny , kompletny , gotowy do jazdy

A z ciekawości hamowałaś go?

Cytat:
2008-01-13 10:16:58, winiar7 pisze:
A z ciekawości hamowałaś go?

O ile mi wiadomo Blady to mezczyzna

NO OFFENCE

Cytat:
2008-01-13 12:16:57, borysirl pisze:
O ile mi wiadomo Blady to mezczyzna NO OFFENCE

czy ja wiem.....