| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Adam4302 Klubowy Weteran ![]() Dacia Logan Katowice Wsch. Wąsk. | 2006-03-05 22:36:31 Lampka przy zegarze sie zapala przy otwarciu wszystkich drzwi, tylne lampki tylko po naciśnięciu na nie. Sprawdź włączniki które są w progu przy tylnych drzwiach. |
tomtu PRIMERA GT łódź | 2006-03-05 22:39:40 Powinno świecić przy otwieraniu wszystkich dzwi+bagażnik.
Tylne lampki zapala się z "łapy"naciskając je. Na 99% skrodowały Ci włączniki.Wyczyść albo kup nowe. |
qbaj pro cee'd 1.6 CVVT warszawa | 2006-03-05 22:41:00 kup nowe..chociaz moje nie maja roku a juz tylne nie chca dzialac gowniane to wszystko jest |
![]() JaRabbit Klubowy Weteran Toyota Corolla WF | 2006-03-05 22:44:47 Tylko kup dedykowane do espero,bo od Lanosa są za krótkie i będzie ci się świecić nawet po zamknięciu drzwi |
Adam4302 Klubowy Weteran ![]() Dacia Logan Katowice Wsch. Wąsk. | 2006-03-05 23:48:30
A nie prawda No chyba, że masz jakoś gówniano założony autoalarm, oryginalnie nie ma połączenia międze lampką w kabinie i lampką w bagażniku |
Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2006-03-06 16:43:12
Wszystkie alarmy działają podobnie, ale jeśli masz dio czynienia z mądrym monterem to przy użyciu prostego i taniego elementu, jakim jest dioda, powinien odseparować przynajmniej otwieranie maski. To bzdura, by paliły się w czasie otwierania maski lampki w środku. Bagażnik - podobnie. |
Krzysiek-Diackon Opel Astra G Caravan Piaseczno | 2006-03-06 17:32:50 ESPERAKA mam od nowości i zawsze było tak że otworzenie których kolwiek drzwi czy tez klapy bagaznika, zapalała się lampka przy zegarze... natomiast gazeciarcy, czyli lampki w suficie z tyłu, tylko i wyłącznie po ich wcisnięciu |
slawekk Esperak 1,8/Corsa C ... Warszawa Wawer | 2006-03-08 15:16:51 Mam esperak w stanie orginalnym jak z fabryki i oświetlenie działa mi dokładnie tak jak mówi Adam.
Po otwarciu dowolnych drzwi zapala się lampka z przodu ,lampki z tyłu (dopiero dzis zwróciłem uwagę że tam są jakieś lampki ) zapalaja sie tylko po przyciśnięciu.
Ani otwarcie klapy silnika ani bagażnika nie ma wpływu na lampki w srodku. |
![]() JaRabbit Klubowy Weteran Toyota Corolla WF | 2006-03-08 16:22:29 Jest dokładnie jak pisze mój przedmówca .
Podejrzewam,że zapalanie się lampki nad lusterkiem przy otwarciu bagażnika wynika z podpięcia włącznika światełka bagażnika do obwodu włącznków drzwiowych i do jednego wejścia w alarmie. |
nawigator5 Klubowy Weteran espero 1.5 lpg Poznań | 2008-05-30 11:56:34 Witam
Podpinam się pod ...najświeższy wątek jaki znalazłem w temacie... Czy ktoś wie ...czy można jakoś pozwierać przewody ...coś przeciąć ...jakoś coś gdzieś przełączyć aby "oświetlenie gazetowe" z tyłu (to z którego mogą korzystać pasażerowie) ...zapalało się razem z oświetleniem "sufitowym" przednim (tym nad zegarem) po np. otwarciu drzwi ? Było kilka podobnych watków ...ale najczęsciej użytkownicy wypowiadali się, że puścili nowe dodatkowe przewody od lampki nad zegarem do tyłu... A ja chciałbym iść na łatwiznę i coś np. połączyć przy skrzynce bezpiecznikowej ...bez ciągnięcia kabli. Czy jest to wykonalne ? |
Adam4302 Klubowy Weteran ![]() Dacia Logan Katowice Wsch. Wąsk. | 2008-05-30 12:46:32 Wierz mi że łatwiej jest pociągnąć dodatkowy przewód. |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2008-05-30 13:54:16
Dokładnie! Kupujesz przewód, odkręcasz kilka wkrętów (lampka z przodu, uchwyty na drzwiami) i spokojnie wciśniesz nawet 2 mm przewód. Potem lutowanie i po godzinie działa elegancko! Jeśli jesteś estetą to zastosujesz 2x diodę prostowniczą, aby włączenie lampek z tyłu nie odpalało lampki z przodu. |
rafalko Espero 1.5 16v + Ave ... Wrocław | 2008-05-30 16:09:42
Mozesz to zrobic o ile masz mase z wylacznika bagaznikowego podciagniętą do wylaczników drzwiowych (swieci sie kontrolka drzwi na liczniku przy otwartej klapie z tylu). Wtedy w bagazniku przecinasz kable masowe (czarne) od lampek i dolaczasz do wylacznika bagaznika. Ale ten patent dziala tylko przy drzwiach - jak wlaczysz lampke nad lusterkiem to niestety tyl nie zaswieci. Ja wczoraj przeciagalem kable - nawet nie trzeba odkrecac rączek przy suficie i bez lutowania na zacisk tez wszystko elegancko dziala - zajelo mi to moze z godzine i wsio - teraz czekam na 3-diodowe panele zimnobiałych LEDfluxów - dolutuje i bedzie slicznie ![]() [ wiadomość edytowana przez: rafalko dnia 2008-05-30 16:15:30 ] |
Adam4302 Klubowy Weteran ![]() Dacia Logan Katowice Wsch. Wąsk. | 2008-05-30 18:26:41
Ten patent w ogóle sie nie sprawdzi, bo co jak będziesz chciał włączyć światło z tyłu przy zamkniętych drzwiach? Po za tym pociągnąć kabel z podsufitki do bagażnika wcale nie jest prosto. Bez zdemontowania plastików ze słupków praktycznie nie ma możliwości, a więc trzeba zdjąć też półkę tylną i kanapę. Rozkręcania w trzy dupy a efekt zerowy.
|
krzychu_ch Klubowy Weteran Octavia Sosnowiec | 2008-05-30 18:41:46
U mnie dwa takie panele oświetlają piwnicę zwaną bagażnikiem i jest cacy
U Aksela oświetlają przestrzeń na nogi z przodu
Biały kolor światła FLUXów świeci dużo lepiej niż zwykła pożółkła żarówka |
Adam4302 Klubowy Weteran ![]() Dacia Logan Katowice Wsch. Wąsk. | 2008-05-30 18:48:22
Coś mi się zdaje, że nie myślimy o tym samym. |