Żarówki do podświetlenia deski

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Gdzie oprócz salonów forda można kupić żarówki do podświetlenia deski rozdzielczej do ecsorta z 1993 roku.? Pomocy!!!

Czasem maja w sklepach motoryzacyjnych ale najczesciej to maja te malutkie i duze a o srednie zazwyczaj ciezko przynajmniej tak wynika z mojego doswiadczenia

o ktore ci chodzi te od tyłu? jak by co mam z 3 szt

te wkładane od tyłu za zegary

to mam 3szt jak cos

dzięki Matys318

podłączam się pod temat Potrzebuje kilka takich żaróweczek. Zjechałem kilka stacji, kilka sklepów i nigdzie nie ma.
Gdzie w Łodzi można coś takiego nabyć?

W dobrym sklepie z częściami doi forda zazwyczaj jest wybór. Na przykład w Szczecinie "Ford A-Z" albo w Gorzowie Wlkp. Maja sprzedaz wysylkowa.

Allegro

Ja kupowałem od tego uzytkownika, nowe w różowych oprawkach. Widze, ze teraz nie maja wystawionej aukcji z żarówkami, ale zapytajcie jestem pewien, ze maja.
Bo jaki jest sens wkładac używki? lepiej raz rozkręcić i mieć spokój.
pzdr

Znalazłem takie żarówki na allegro... 6,20zł za sztukę!!!

żaróweczka

Dajcie spokój... oprawki to ja mam. Same żaróweczki potrzebuje... no nic. Szukam dalej

[ wiadomość edytowana przez: przemekpolska dnia 2008-01-11 23:18:30 ]

Znalazłem ładniejsze i tańsze

kolorowe żaróweczki

3,79zł za sztukę

[ wiadomość edytowana przez: przemekpolska dnia 2008-01-11 23:19:23 ]

lepiej żeby pasowały. Wole wydać 4 zł wiecej, bo w tablicy sa 2 z góry i to pewnie te sie spaliły i mieć pewność, ze będą pasowały.
Poza tym poprawi linki.

Chyba udało mi się znaleźć same żaróweczki bez oprawek. Jeszcze nie jestem pewien, czy to na pewno to.

Sama żaróweczka (kolor)

to jest jeden z madrzejszych pomyslow forda.. wsadzic cos co tylko oni beda mieli i beda sprzedawac prawie dziesieciokrotnie drozej niz podobne zarowki na stacji benzynowej.. rece opadaja jak sie dowiedzialem ze za zarowke bede musial dac 8zl a w kieszeni mialem 5zl jak jechalem do sklepu...

Cytat:
2008-01-12 09:29:39, minciu pisze:
to jest jeden z madrzejszych pomyslow forda.. wsadzic cos co tylko oni beda mieli i beda sprzedawac prawie dziesieciokrotnie drozej niz podobne zarowki na stacji benzynowej.. rece opadaja jak sie dowiedzialem ze za zarowke bede musial dac 8zl a w kieszeni mialem 5zl jak jechalem do sklepu...

ale pisałem wcześniej (przy okazji MK4), że można sobie samemu zrobić dowolnego koloru z LED. Trochę precyzyjnej roboty z lutownicą i masz żarówki do końca życia.

Przy okazji mam pytanie, ile jest żarówek w calym podswietlaniu deski rozdzielczej?

mam pytanko dotyczące żarówek. Czy do eskorta 97 rok w desce rozdzielczej są takie same żarówki jak w zegarku?

Witam, odpowiednio połączona dioda LED jest dobrym zastępstwem
nietypowej żarówki ..., cena zamyka się w groszach, możliwość wybrania sobie koloru ... bądź kilku, i żywotność dużo dłuższa niż żarówki.

Cytat:
2008-01-11 23:43:52, przemekpolska pisze:
Chyba udało mi się znaleźć same żaróweczki bez oprawek. Jeszcze nie jestem pewien, czy to na pewno to. Sama żaróweczka (kolor)

To nie jest nadajaca sie zarowka (5W)
Powinna byc troche mniejsza gabarytowo i mocowo 1,2W
a 8zł za ta zarowke to jeszcze nic, za najmniejsza z zegarka chca 24zł

Cytat:
2008-01-14 00:37:53, CKsrv pisze:
To nie jest nadajaca sie zarowka (5W) Powinna byc troche mniejsza gabarytowo i mocowo 1,2W a 8zł za ta zarowke to jeszcze nic, za najmniejsza z zegarka chca 24zł

a to nie takie same co w kontrolkach licznika? Jeśli tak to 8pln. Sprawdzałem w sklepie i są. Zapytaj też Slawasa, może mieć takie rzeczy.