Nie chodzi na LPG

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Nie pisalem w tytule jakie to MK czy pojemnosc bo to nie ma pewnie znaczenia.

Rzecz zaczela sie jakis miesiac temu, gdyz Kombiasty jest lekko zglebiony i przetarl mi sie jeden przewod pod autem od LPG(ida dwa niebieski i brazowy, przetarl sie niebieski) i zapewne on byl od ktorego zaworka.Bo przelaczal normalnie na gaz ale nie chodzil na nim.

Teraz mam to samo, przelacza na gaz, slychac w butli ze pstryka ale dupa, odrazu gasnie macie jakis pomysl?? 2 generacja motor DOHC

[ wiadomość edytowana przez: ZieleTDH dnia 2008-01-16 15:30:24 ]

A masz gaz? Może głupie pytanie, ale jeśli wcześniej coś się działo, może zaczął więcej palić - masz wskażnik ilości gazu na zbiorniku?

3 przewody to pewnie masa i 2 prądowe do zaworu i rezerwy. Zależy jaką masz instalkę gazu.

sprawdź elektrozawór na filterku może się nie otwiera

Cytat:
2008-01-16 15:40:25, cinus pisze:

loookne

Mam gaz specialnie jak przestal chodzic zalalem 30zl i pozatym cos ww butli napewno bylo, wskaznik pokazuje prawie polowe

Cytat:
2008-01-16 16:13:41, ZieleTDH pisze:
loookne Mam gaz specialnie jak przestal chodzic zalalem 30zl i pozatym cos ww butli napewno bylo, wskaznik pokazuje prawie polowe

posprawdzaj czy pod maską zawory stukają, sprawdż czy napięcie i masa jest

Cytat:
2008-01-16 15:40:25, cinus pisze:

Jede z kabi byl zmeczony na tym zaworze. Szok 1min roboty a ja z 500km na PB przejechalem dla silnika to lepiej ale dla portfela NEEE

Dzieki chlopaki za pomoc