Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
n0ras skośnookie z krzyżyk ... Kraków | 2008-01-23 00:44:18 Ponieważ tydzień zaczął mi się z dużym hukiem (małżonka rozwaliła dzioba leganzie) bardzo poważnie rozważam opcję wyleasingowania następcy. Poważnym kandydatem jest chevy rezzo (alias du tacuma).
Dwie dość fajne oferty są w Wa-wie, stąd moja prośba jeśli by ktoś mógł podejść w dwa miejsca i autka oglądnąć, czy mam po co w experes wsiadać: rezzo nr 1 rezzo nr 2 Wszelkie opinie są dla mnie cenne. |
Kirys Rybnik | 2008-01-23 07:27:12 Na tego pierwszego możesz się juz nie załapać, bo jak widać na fotce, koleś chyba jest na niego napalony i kupi ![]() |
![]() bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2008-01-23 14:23:03
ha ha ha śmieszne ![]() ..jakbyś mógł jeszcze Koledze w poważnym wątku nie spamować... ![]() |
![]() Kula69 Klubowy Weteran BMW 530d Warszawa Ursynów | 2008-01-23 16:27:11 jak koleżka bedzie miał czas to podjade z nim i Ci go obejzy |
n0ras skośnookie z krzyżyk ... Kraków | 2008-01-23 21:59:35
Tego nr 1 ? Bo widzi mi się lepsiejszy .... |
n0ras skośnookie z krzyżyk ... Kraków | 2008-01-24 08:30:42
Myślałem że patrzyłeś na autokacik. Tam było więcej szczegółów. fotki po kolizji Naprawić by się i dało, bo wszystko się da, i początkowo była taka decyzja. Ale analiza ekonomiczna wygląda tak, że: - części to ok. 1500 zł (zakładając, że kupię wszystko na allegro i nie będzie żadnej "wtopy" typu lampy od anglika albo zderzak z połamanymi zaczepami) - robota z malowaniem poniżej 2 tys. by było ciężko zejść. Oczywiście to przy kolejnym założeniu że nie będzie kolenych niespodzianek.Więc optymistycznie licząc wkładam w 10 letnie DU 3,5 tys. i mam auto o wartości realnie ok. 10 tys, bo tak oceniam transakcyjne ceny leganzy w wieku mojej. Rozbitka sprzedałem w dniu wystawienia ogłoszenia na otomoto za 6,4 tys. - czyli doliczając koszt naprawy wychodzi mi 9,9 tys za to auto. Trzeba wziąć też pod uwagę, że naprawa to trochę zmarnowanego czasu i pieniędzy na poszukiwanie gratów. Owszem było jeszcze jedno rozwiązanie - kupić anglika, wziąć co trzeba a resztę sprzedawać na allegro. Ekonomicznie b.sensowne, tylko trzeba mieć miejsce żeby tego anglika postawić i czas, żeby go rozbierać. Kupił legę gość z autokącika, blacharz i właśnie będzie się bawił z przekładaniem gratów z anglika. Wydaje mi się, że postąpiłem słusznie, chętnie poczytam co o tym na chłodno myślicie. |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2008-01-24 10:12:38 A czy napewno jest Ci w Kraku potrzebne auto? Przecież już od ponad roku nie da się poruszać po Krakowie. Kiedyś przynajmniej Opolska była jako tako przejezdna. |
n0ras skośnookie z krzyżyk ... Kraków | 2008-01-24 10:21:37
Dwójkę dzieci do szkoły (tornister+skrzypce, bo szkoła muzyczna) i przedszkola tramwajem trudno zawieźć. No i charakter pracy sprawczyni zdarzenia oraz wyjazdy rekreacyjne z dziećmi uzasadniają potrzebę posiadania jakiegoś złoma. BTW - idę w Twoje ślady, niedługo zaliczę bana na autokąciku, bo śmiałem nie zgodzić się z decyzją moda, że żeby uczestniczyć w kąciku towarzyskim trzeba podać imię, nazwisko adres mailowy, dane posiadanego samochodu itp ..... A jak wygmerałem w necie jego dane i podałem jego imię i nazwisko to się wq....wił ![]() |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2008-01-24 10:29:19
No fakt... uniak się nijak nie nadaje.
Ja na ak bana nie zaliczyłem bo tam nie bywam. No i ja bana miałem chyba z 5 razy (aktualnie mam zablokowaną możliwość pisania). Ty cienias jestes ![]() |
![]() DeeJay Klubowy Weteran Omega B 2.0 8V + Cal ... Łódź | 2008-01-24 10:40:27 nOras - na chłodno - jeżeli takie rozwiązanie Cię satysfakcjonuje to super. Jeżeli tak sobie wszystko wykalkulowałeś to moim zdaniem dobrze zrobiłeś - stracony czas i nerwy związane z naprawą są bezcenne.
Pozdrawiam i życzę szybkiego znalezienia autka na które nie będziesz tak narzekał jak na Legusię ![]() |
n0ras skośnookie z krzyżyk ... Kraków | 2008-01-24 11:19:28
Satysfakcjonuje - fajne określenie w tym kontekście. Raczej mniejsze zło, chyba mam rację, że mniejsze ?? Bo decyzja trochę na gorąco, ale chyba dobra ?
No, esperak jej postawił za wysokie wymagania ![]() Coś myślisz o tacumie/rezzo ?? Bo wydaje się autem przyjaznym rodzinie (schowki, stoliczki itp....) |
n0ras skośnookie z krzyżyk ... Kraków | 2008-01-24 11:24:27
Spox, rozwijam się. Gostek wyedytował mojego posta, wywalił swoje nazwisko i zamknął wątek, wcześniej mi wrzucając od prostaków. A uniak jakby był kupiony z innym założeniem to by może chwilę obleciał (i tak pewnie czas jakiś będzie musiał). Bo założenie było że jak się zepsuje to max. zainwestuję w niego solidny drut do wiązania. A jeśli nie wystarczy, to zastosuję się do często powtarzanej przez Ciebie rady - uniak jest mały to w Wiśle go nie znajdą ![]() |
![]() DeeJay Klubowy Weteran Omega B 2.0 8V + Cal ... Łódź | 2008-01-24 11:47:16
Nie lubię aut innych niż sedany ![]() A o wymienionych przez Ciebie słyszałem raczej pozytywne opinie. |
![]() Kula69 Klubowy Weteran BMW 530d Warszawa Ursynów | 2008-01-25 15:43:45
Jak chcesz to jest kangur do sprzedania za 20000zł 2003r 1,2 wersja alizee klima sprawna chyba jakies el szyby i bezwypadkowy ![]() |
n0ras skośnookie z krzyżyk ... Kraków | 2008-01-25 20:58:18
1,2 ![]() W 4 osoby to by go trzeba było pchać .... |
![]() bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2008-01-25 21:36:34
![]() (ale to ....nieprawda... ![]() ...sąsiad ma sklep warzywno-spożywczy...czasem i zdrowo PONAD pół tony nim targa spokojnie.....i ....sam się nie mogę się nadziwić że 5-ty rok kangur mu jeździ i jeździ !....A!...dobiję Was....na LPG !! ) Tyle że ...rezzo...to ZDECYDOWANIE lepszy pomysł przy Twoich potrzebach i oczekiwaniach ...tak uważam ![]() |
![]() Kolber7 VW TOURAN & SKODA OC ... Katowice .::SILESIA TEAM::. | 2008-01-26 01:53:58 a ja by rezzo nie kupił, bo mi się nie podoba ![]() fakt, że pewnie będzie to dość praktyczne auto... Na autokaciku, kolega Nubirski ma podobne auto, tyle, że spod szyldu Daewoo (czyt. tacuma) .. z tego co pamiętam to po nubirze był wniebowzięty, szczególnie jeśli chodzi o zawieszenie... pozdro |