MotoNews.pl

Amortyzatory od Omy B kontra Oma C

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam,

pytanie mam takie czy do mojej omki MV6 sedan pasowałyby amortyzatory od tez 3 litrowej ale omegi C? chodzi o przód i tył, szczególnie ze jest nivo.

z góry dzieki za odp
tomek

Cytat:
2008-01-18 08:51:26, fresh pisze:
witam, pytanie mam takie czy do mojej omki MV6 sedan pasowałyby amortyzatory od tez 3 litrowej ale omegi C? chodzi o przód i tył, szczególnie ze jest nivo. z góry dzieki za odp tomek

Amortyzatory w autach przed i po lifcie są takie same.

PS. nie ma Omegi C

Cytat:
2008-01-18 08:57:51, Immo pisze:
PS. nie ma Omegi C

jest

spytaj po warsztatach albo sprawdź w opisach aukcji na allegro

Cytat:
2008-01-18 10:15:16, 7gsi pisze:
jest
spytaj po warsztatach albo sprawdź w opisach aukcji na allegro

Racja, w końcu Kazik z Heniem nie mogą się mylić

Immo - moze ja tez cos przespalem, ale jak widac nawet Opel nie wie co sprzedawal, bo wiedza, ze byla Omega B a potem B FL (Face Lifting).
7gsi - To ludzie dorobili do tego Omege C, a takiego auta nie bylo. Mechanicy o tym wiedza, tylko ze jak wjezdza do nich Omega "C" to przeciez mozna wiecej policzyc niz za "B".
Ja mam 2.0 16V B FL i takie same sa do B i B FL.

Cytat:
2008-01-18 11:44:54, mkaminski100 pisze:
7gsi - To ludzie dorobili do tego Omege C, a takiego auta nie bylo.

pomimo wiadomych faktów dla mnie jest A, B, C - i nie uwierzę, że jak przedstawię taki podział ktoś na tym forum nie złapie która jest która

C - lepiej brzmi

tak dostojnie

Cytat:
2008-01-18 12:23:58, Pabelo pisze:
C - lepiej brzmi tak dostojnie

Dostojnie to by było Ąmega Ę

7gsi - nikt nie neguje tego, ze ludzie nazywaja BFL jako C. Oczywiscie kazdy wie jakie to auto i rzeczywiscie dla wielu latwiej jest zrozumiec, ale:
1. Wszystkie sklepy i mechanicy doskonale wiedza co to B FL (mam wiec wiem).
2. Chodzi tylko o fakt, ze Opel nazwal to auto Omega B FL a nie C i moze warto sie tego trzymac.
Jesli chcesz uzywac C to i tak kazdy zrozumie wiec nie dzielmy wlosa na czworo a poza tym to zaczynamy smiecic i robi sie OT
Pozdro