PADŁY LICZNIKI !!!POMOCY!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mobile problem jest tego typu: podczas jazdy nagle padła mi wskazówka prędkości + licznik km. Napiszcie proszę co może być tego przyczyną czy tylko zerwana linka od prędkościomierza czy też coś innego.
Pojutrze dopiero zajrze do Essiego ale już chciałbym wiedzieć na czym stoję i jaki jest koszt imprezy.
Czy w razie czego ma ktoś linkę od MKVII 1.4 3D 96r.??
!!!!!!!!!!!POMÓŻCIE!!!!!!!! WIELKIE DZIĘKI

Na 90 % linka się zerwała, weź sobie przypomnij czy wskazówka ci nie falowała przed samą awarią

lekko falowała :/ ale tak przez dłuższy czas, powiedzcie w którym miejscu najczęściej się urywa tj. przy liczniku czy skrzyni?? i jaki jest koszt nowej oryginalnej i zamiennika i co polecacie??

Cytat:
2008-01-18 21:28:29, americanos pisze:
lekko falowała :/ ale tak przez dłuższy czas, powiedzcie w którym miejscu najczęściej się urywa tj. przy liczniku czy skrzyni?? i jaki jest koszt nowej oryginalnej i zamiennika i co polecacie??

Zagadaj do slawas1 na pewno pomoże w doborze odpowiedniej linki i rzuci jakąś ceną

A jak faluje to znaczy, ze niedlugo strzeli?

Mi faluje do predkosci ok 60 km/h. Slyszalem kiedys ze wskazowka zaczyna falowac gdy sie licznik przekreci lub gdy jest cofany... ile w tym prawdy to nie wiem

Cytat:
2008-01-18 22:22:59, vek1986 pisze:
Mi faluje do predkosci ok 60 km/h. Slyszalem kiedys ze wskazowka zaczyna falowac gdy sie licznik przekreci lub gdy jest cofany... ile w tym prawdy to nie wiem

Bo jak się licznik przekręci to może linka być na tyle stara, że się zaciera a przy cofaniu licznika kręci się w drugą stronę i próbuje się rozwinąć więc też się zaciera i po jakimś czasie może się urwać nic nie jest wieczne

Cytat:
2008-01-18 22:12:33, mefis22 pisze:
A jak faluje to znaczy, ze niedlugo strzeli?

Możesz spróbować nasmarować linkę może przestanie falować o ile nie jest już mocno zatarta i jakiś drut się nei urwał w lince bo wtedy to już tylko nowa

no dobra jak wymontuje już linkę to po czym poznam że się urwała?? rozumiem że na końcu się urywa tak?? jak tak to czy ta część urwana zostaje gdzieś czy co się z nią dzieje?
W poprzednim aucie miałem problem z linką i raz jak się zerwała to końcówka została w cześci gdzie wchodziła do skrzyni biegów i musiałem nieźle sie namęczyć aby to cholerstwo wyciągnąć ale nie wiem jak jest w Fordach i gdzie najczęśćiej się urywa przy liczniku czy na dole??
piękne dzięki

Cytat:
2008-01-18 23:22:27, americanos pisze:
no dobra jak wymontuje już linkę to po czym poznam że się urwała?? rozumiem że na końcu się urywa tak?? jak tak to czy ta część urwana zostaje gdzieś czy co się z nią dzieje? W poprzednim aucie miałem problem z linką i raz jak się zerwała to końcówka została w cześci gdzie wchodziła do skrzyni biegów i musiałem nieźle sie namęczyć aby to cholerstwo wyciągnąć ale nie wiem jak jest w Fordach i gdzie najczęśćiej się urywa przy liczniku czy na dole?? piękne dzięki

Tego niestety nie wiem