Jak regulować Landi LES98

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Może Ktoś by mi doradził jak ustawić parametry w LES98 żeby autko spaliło jak najmniej a żeby sie normalnie jechało Daewo Lanos 1,5 SOHC rocznik 98, 80 tkm. Do tego czasu był na autoadaptacji i palił w zależności od stylu jazdy 8-10 l gazu na 100 km. Od pewnego czasu gwałtownie wzrosło spalanie. Przy bardzo spokojnej jeżdzie na długich dystansach nie da się zejść poniżej 13l. to dla mnie trochę za dużo, tym bardziej, że byłem przyzwyczajony do czegoś innego. Dlatego właśnie chciałem pokombinować w ustawieniach.

raczej filtr powietrza lub wymiana świec. a jeśli masz duży przebieg na gazie to kpl. naprawczy reduktora. lub wymiana sondy lambda.

Na gazie zrobilem dopiero jakieś 20 tys, Filtr zmieniam co 10, a świece co 15 i chociaż raz w miesiącu sprawdzam przerwy na elektrodach.

Witam. Ja mam lanosa 1,5 DOHC i instalacje landi renzo z reduktorem LES 81 voltrak. Pali mi przy ciężkiej nodze w ieście góra 11 litrów. Instalka ma już 6 lat i 94 tysiące. Zauważyłem jedynie, że jak wzrasta zuzycie gazu ponad 11 litrów przy 2-3 kolejnych tankowaniach to wymieniam filtr. Przy jednorazowym wzroście nie zwracam uwagi bo wiadomo jaki jes gas. Świece NGK przewody Sentech. Pozdro.

nie wiecie czy da sie zmienić LES98 na jakaś inna centralkę, ale tak żeby nie zmieniać polowy instalacji, jeśli tak to na jaka ?????