Wtryskiwacze 1.8 TD

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.

Czy ktoś z pompiarzy (i nie tylko) może mi pomóc i podać jakie jest prawidłowe ciśnienie otwarcia rozpylacza Lucas 6849c?

W książce dla rozpylacza Lucas 6705 podają 15,0 - 16,5 MPa

W moich (6849c) jest na wszystkich równo 14,5 MPa. To dobrze?

Druga sprawa to podkładki termiczne. Ktoś ostatnio włożył zamiast porządnych czarnych i twardych te tanie miedziane, które się rozpłaszczyły i nie idzie ich wyjąć. Jest jakiś patent żeby je wyjąć czy trzeba zdejmować głowicę? Obawiam się, że jak je zostawię to dokręcenia wtryskiwaczy te podkładki nie wytrzymają i się rozpłyną jak masło.

Dziękuję za pomoc.

A o jakiej mocy masz motor
90 km czy 70km ??

90

mi jak sie podkladka rozplaczszyla to na zapalonym silniku mialem metalicznu stuk

Ale na zimnym czy na ciepłym też stuka? Bo jak odebrałem go od mechanika, który właśnie zakładał te podkładki to od tamtej pory chodzi jak ciągnik.

nie ma roznicy a wyciaglem ja srubokretem 10 min. dlubania

Doktor z rego co wyczytałem w internecie to cisnienie wtrysku musi zawierac się miedzy 140 a 150 atm
napisali że sporo przechodzone wtryski chodza poprawnie nawet na 120

a z tymi podkładkami to powinienes wrócic do kola który je montował i zarządac wymiany na oryginały. Nigdzie się nie doczytałem aby ktoś w ogóle brał miedziaki w tym silniku pod uwagę.

P.S.

Kris dla twojej wiadomosci dane te wyczytałem w artykułach na temat wtrysków LUCASA z internecie więc jakiekolwiek teksty typu "gadasz głupoty, ja wiem lepiej, bo tam gdzie byłem itp" zachowaj dla siebie

pozdrawiam

Dzięki Remas

Jeżeli ciśnienie ma zawierać się między 14 a 15 MPa to znaczy, że nie bez powodu moje mają równiutko 14,5 na wszystkich.

Te podkładki to poważna porażka. Teraz będe musiał sie naskrobać i uważać, żeby nic nie wpadło głębiej. Najgorzej jak wpadnie a ja tego nie zauważe.

Sam szukałem na necie cały czas i nie znalazłem - bo grunt to wiedzieć gdzie szukać.