Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() rogacek ŁADZIARZ VW Ogórek/vw garbus/ ... wrocek | 2007-06-21 22:24:51 na dzisiejszym spotkaniu wyszła propozycja takiego wątku. tu piszemy o wszystkim co związane z naszymi lokalami |
![]() adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2007-06-21 22:40:25 ok. gdyby ktos szukal porad w temacie projektu i wykonania wnetrz, sluze pomoca... Nie zajmuje sie tym az zawodowo, ale raczej hobbystycznie. Specjalnosc - malowanie, faktury scian, gladzie i "rysowanie swiatlem". |
![]() krzychuk SYMPATYCZNY GOŚĆ Laguna 1.8RT/VW T4 2 ... lublin | 2007-06-22 07:19:18 no i jakie koszty remontu .Jestem ciekaw jakie ceny firmy remontowo-budowlane krzycza w tamtym rejonie.
Ja osobiscie posiadam własna firemkę remontowo-budowlana,i z ciekawych rzeczy jakim sie zajmuje w tym momencie to? ![]() ![]() Mój inwestor przerabia dawna zlewnie mleczarska na domek mieszkalny |
![]() arii82 MEGA ŁADZIARZ jest ETA była 21100/ ... Chełm/Kulik | 2007-06-22 07:47:31 ale podjazd sobie usypałeś ;]
tylko chyba fotki nie zbyt aktualne... pokaż co tam już wymodziłeś |
![]() zenuak SYMPATYCZNY GOŚĆ Opel Calibra Łomża | 2007-06-22 08:20:54 no no niezla alternatywa dla drogich mieszkan w bloku, zapowiada sie ciakay domek, koniecznie wklaj zdjecia po przerobce ![]() |
![]() adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2007-06-22 10:05:52 Ciekawie to wyglada.
A to moja realizacja w typowym m4 blokowym. Juz kiedys pokazywalem, teraz jest evoII. Jak sie bede nudzil, porobie fotki... ![]() ![]() zdjecia jeszcze wtrakcie prac. Generalnie, pomysl wyszedl od tego, zeby zakryc jakos rury grzejnikow, ktorych nie moglem ruszyc, a wymiana samego grzejnika niewiele by pomogla. A potem to juz poszlo... Obecnie swiatla przerobione sa na halogeny, na fofo 2. doszla zabudowa polek i szafek obok okna i pod parapetem... Bufet na foto 1. takze otrzyma niska zabudowe polkami od wewnetrznej strony - a powstal w ogole tylko po to, by optycznie powiekszyc mala kuchnie, z ktorej wywalilem drzwi i stworzyc cos a'la aneks. W planach pozbycie sie paneli z podlog (odradzam kazdemu panele!!!) i zastapienie ich terakota i parkietem egzotycznym. Przy tej okazji planuje tez zabudowac w sciany okablowanie AV i rozbic naglosnienie na strefy po pokojach. Jedyne co, nie mam pomyslu na balkon. Tam niewielkie pole manewru... |
![]() Leszek_Gdynia (S) Przyjaciel LKP była LADA 21072 '88 Gdynia | 2007-06-22 10:22:23 Remonty, urzadzanie - to wszystko jeszcze przedemną.
Narazie zaczynam rozglądać sie za parkietem. Nie wiem co mam wybrać. |
![]() adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2007-06-22 20:41:29 cokolwiek, byle nie panele LEsiu.
ostatnio w leroymerlin byla klepka sosnowa po 19,99. Lepsze to niz panel, choc jeszcze nei parkiet. Ale przynajmniej prawdziwe drewno, mozna odswiezac cyklinujac... A jak chcesz cos supertrwalego, pytaj o parkiet przemyslowy. Wbrew nazwie, wyglada ladnie po natarciu specjalnym woskiem. Nie wiem, czy se go w qchni nie walnac..... |
![]() jacek2107 SYMPATYCZNY GOŚĆ LADA 2103 2.0DOHC Łódź | 2007-06-24 23:44:38
Rogacek to sobie załóż podgrzewaną podłogę,taki system montuje się pod terakotę i masz cieplutkie płyteczki,szwagier ma takie coś w domu-świetna sprawa szczególnie w łazience!!!jak masz nieduża powierzchnię to koszty nie będą powalające! ale drewna w kibelku,łazience i kuchni to osobiście bym nie zakładał,terakota dużo bardziej praktyczniejsza!!ale to moje zdanie ![]() |
![]() rogacek ŁADZIARZ VW Ogórek/vw garbus/ ... wrocek | 2007-06-25 08:00:09 mam podgrzewaną podłogę w łazience ale nie w kibelku. tam będzie drewno lub wyrób zwany panelem |
![]() adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2007-06-25 20:42:56 Zapomnij slowo panele, a w klozecie juz szczegolnie. Musialyby byc superjakosci - a za 80-90 zl/m2 to masz juz deche albo parkiet utwardzony. Zreszta - niech sie Pawel wypowie ![]() Mam panele u siebie (poza lazienka) i uwazam je za najwieksza pomylke przy remoncie. Sukcesywnie zastepuje je czyms innym. Jedyna zaleta paneli jest ich szybki montaz i niska cena. A ze niska cena, to i jakosc taka nijaka. A dobry panel kosztuje tyle, co decha czy parkiet. Wiec odpada. |
![]() rogacek ŁADZIARZ VW Ogórek/vw garbus/ ... wrocek | 2007-06-25 21:40:54 nie stać mnie na nic innego. może za 2-3 lata zmienię na coś lepszego |
![]() adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2007-06-25 23:46:06 Rogac, poszukaj dobrze w marketach budowlanych. Mowie Ci, ostatnio widzialem mozaike parkietowa za jakies 20 zl. Za tyle nawet panela nie kupisz..... No to niech taka mozaika wyjdzie 35 zl z klejem i lakierem... a to drewno a nie jakis konglomerat trocin i ch.wie czego tam jeszcze.
Zrob tez doswiadczenie - upusc cokolwiek na panele - dudni po calej chalupie. upusc na parkiet - cisza. To teraz wyobraz sobie, jak gra podloga z paneli, kiedy sluchasz muzyki. Panele polozylem na cale mieszkanie z braku kasy podowczas. I bylo to mieszkanie i rozwiazanie tymczasowe. Ale teraz widze, ze byl to b.zly pomysl - i po prostu probuje uchronic Cie prze popelnieniem posobnego bledu. To juz lepiej poloz gola plyte. Tez tani, a solidniej. |
![]() jacek2107 SYMPATYCZNY GOŚĆ LADA 2103 2.0DOHC Łódź | 2007-06-26 00:14:27
za dwa lata to nie będzie ci się chciało robić znowu rozpierduchy i zmieniać podłóg,no chyba że masz żelazne nerwy i samozapał ale ja też bym odradzał panele-to szmira nic nie warta!miałem stare dębowe parkiety i 2 lata temu przy okazji remontu miałem kłaśc na to panele bo tanio i szybko ale zrobiłem cyklinowanie i kilka warst lakieru i podłoga jest jak lustro!!!nie żałuję!nie ma to jak drewno! |
![]() adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2007-06-26 08:58:52 Rogac, niekoniecznie. Zalezy o jakich panelach mowisz - ale jesli cena metra paneli oscylowac ma w okolicy 30-40 zl -to juz warto rozwazyc parkiet. Chyba, ze juz jestes zdecydowany robic ponowny remont w ciagu 2-3 lat. Ale powiem Ci, ze myslalem tak samo - i wciaz mam na wiekszosci podlog panele, bo albo sa inne wydatki, albo checi brak. Cyklinowanie nie jest tak przerazliwie drogie - na starym mieszkaniu tez remontowalem stary parkiet i cykliniarz za 2 pokoje wzial 150 zl. Tyle, ze lakierowalem sam. Jak bierzesz cykline z lakierem, to na pewno jest drogo i tu sie nie spieram. Poza tym, jesli polozylbyc mozaike, to cyklinowanie jest szybkie, bo ona w sumie rowno idzie.
Co do jakosci - to uwazam, ze kazde lite drewno jest lepsze od panela. |