Fotelik samochodowy 0_13 kg - jaki?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Pytanko do forumowiczów essiego

Ponieważ będę niedługo potrzebował wyzej wymieniony fotelik to mam pytanko dla wiedzących lub mogacych coś dradzić:

1 jaki ewentualnie wybrać - producent itp
2 Z bazą, czy bez bazy...?
2 Inne wszelkiego rodzaju rady (mocowanie, ułożenie itp)

pozdrawiam
tomasz_fordowski

pułap cenowy jaki?
polecam Maxi Cosi, Chicco może też Ramatti.
Ja kupiłem zwykły za 100pln z atestem, bo dziecko wiozłem może ze 2 razy, a później (po około 8-10 miesiącach) kupiłem już duży do 18kg Chicco Plus.

Cytat:
2008-01-22 11:58:37, surec pisze:
pułap cenowy jaki? polecam Maxi Cosi, Chicco może też Ramatti. Ja kupiłem zwykły za 100pln z atestem, bo dziecko wiozłem może ze 2 razy, a później (po około 8-10 miesiącach) kupiłem już duży do 18kg Chicco Plus.

No właśnie , zapomniałem dodać pułapu cenowego.

Maksymalnie do 300 pln.

I teraz maxi Cosi tak, fajnie wygladaja, dobre opinie itp. Tylko cena (za Cabrio trzeba zapłacic ok 500 pln ) i to bez bazy (baza to dalsze 500 zł) za dużo jak na przedział 0-13 kg, wolałbym zainwestowac w następny fotelik...

pozdro

Witam

Ja używałem fotelika bez bazy i taki polecam ze względu iż jest lżejszy a i tak foteliki z baza maja przekładany pas przez fotelik ...

dodam iż fotelik można zamontować na stelażu od wózka tej samej firmy i nie trzeba wozić całego wózka jak sie jedzie na zakupy

jeśli szukasz to mam dobry (używany) fotelik INGLESINA w kolorze granatowym ... stan oceniam na b.dobry ...
oraz wózek 2 funkcyjny tej samej firmy - kolor bordowo ciemno szary ...

zdjęcia mogę podesłać na maila ...

Cytat:
2008-01-22 13:55:15, bzikol pisze:
Witam Ja używałem fotelika bez bazy i taki polecam ze względu iż jest lżejszy a i tak foteliki z baza maja przekładany pas przez fotelik ... dodam iż fotelik można zamontować na stelażu od wózka tej samej firmy i nie trzeba wozić całego wózka jak sie jedzie na zakupy jeśli szukasz to mam dobry (używany) fotelik INGLESINA w kolorze granatowym ... stan oceniam na b.dobry ... oraz wózek 2 funkcyjny tej samej firmy - kolor bordowo ciemno szary ... zdjęcia mogę podesłać na maila ...

Dzięki serdecznie bzikol za info dotyczące fotelika. Wózek już będę miał wkrótce więc odpada ale dzięki za podpowiedź.
Co do fotelika poczekam jeszcze na rady.
Dzieki i pozdro

Cytat:
2008-01-22 11:51:19, Tomasz_Fordowski pisze:
Pytanko do forumowiczów essiego Ponieważ będę niedługo potrzebował wyzej wymieniony fotelik to mam pytanko dla wiedzących lub mogacych coś dradzić: 1 jaki ewentualnie wybrać - producent itp 2 Z bazą, czy bez bazy...? 2 Inne wszelkiego rodzaju rady (mocowanie, ułożenie itp) pozdrawiam tomasz_fordowski

Jesli mogę Ci doradzić jeśli jest to noworodek to jest potrzebne nosidełko z mozliwością instalacki w samochodzi a gdy dziecko urośnie ( od 8-10 miesiąca) wtedy zaopatrz sie w fotelik samochodowy np. Renolux-a:http://esklep.babyfant.pl/index.php?main_page=product_info&manufacturers_id=16&products_id=277. Wiem co mówie mam 2 córki a aktualnie przerabiam ten temat - bezpieczeństwo to podstawa i nie ma co oszczędzć fotelik musi mieć ATEST a te w hipermarkecie jakoś do mnie nie przemawiają.