Dodatkowe śwatło stop

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam chce założyć w mojej corsie trzecie światło stop .I mam takie pytanie czy w corsie 5 dzwiowej dla wszystkich żarówek w kloszu jest jeden minus Prosze o szybką odpowiedz

i jeszcze jedno prosił bym o wiadomość który styk jest odpowiedzialni za światło stopu Z góry dzięki

Kurde no nikt nic nie wie ??

Cytat:
2008-01-28 16:07:25, przemo1992 pisze:
Witam chce założyć w mojej corsie trzecie światło stop .I mam takie pytanie czy w corsie 5 dzwiowej dla wszystkich żarówek w kloszu jest jeden minus Prosze o szybką odpowiedz

jak chcesz sam zakładać stop, to powinieneś się chociaż trochę znać na elektryce

Do lampy doprowadzony jest jeden kabelek masowy (bo niby po co więcej), natomiast który jest odpowiedzialny za stop? Dużo kombinacji nie masz: czarny to najczęściej masa, więc pozostają Ci trzy kabelki do sprawdzenia
Poza tym można chyba nawet bez problemu wyjąć "wkład" z żarówkami - prześledzić ściezki (są tak grube, że raczej trudno coś poplątać )

Może ktoś i zna dokładną odpowiedź na Twoje pytanie (np: "zielony i czarny" ), ale :
- 1 dzień to mało czasu jak na tak mało uczęszczane forum (na forum OCFC pewnie szybciej byś uzyskał odpowiedź)
- mało kto pewnie to wie, bo jak już rozbierasz lampę, to wszystko masz jak na dłoni i nawet jak nie wiesz jakie to kolory, to po minucie trzymania wkładu w rękach już tą wiedzę nabywasz

[ wiadomość edytowana przez: Grisza75 dnia 2008-01-29 11:24:22 ]

Dzięki za odpowiedz dam znać jak założe